Moliūgas gali būti tiesiog moliūgas arba pavirsti į Pelenės karietą, arba tapti baisiu baisuokliu per Heloviną, arba džiuginti mūsų pilvukus, kai patenka į geros šeimininkės rankas....
receptai
atsitiktinis
Makaronai dažnas maistas kiekvienoje šeimoje. Šiandien renkantis makaronus populiarus terminas yra visų grūdo dalių makaronai (ang. whole grain), tačiau mažai kas žino, kad jie gali būti pagaminti iš skirtingų kviečių rūšių, todėl ir jų maistinė vertė skiriasi. Jūsų dėmesiui, mitybos specialistės patarimai, kaip išsirinkti geriausią produktą....
Nuo seniausių laikų žiemos šventės suburdavo artimuosius, o pagrindiniu akcentu, žinoma, tapdavo – dėmesys vieni kitiems ir dovanos, kurioms ypatingą aurą suteikdavo pagamintų rankdarbių ar skanėstų simbolika. Vienu pagrindinių simbolių, norint palinkėti turtų, sėkmės ir džiaugsmo, būdavo riešutai. 3 idėjos, kaip ir kokias dovanas paruošti su jais?...
Lietuvoje kasmet išgeriama per 50 mln. litrų įvairių sulčių, nektarų ir vaisių gėrimų, tačiau čia vis dar gajūs mitai apie sulčių maistingumą, jų galiojimo laiką ir gaminimo procesą. Maisto technologės teigimu, „parduotuvinių“ sulčių maistingumas niekuo nesiskiria nuo namuose spaudžiamų, kadangi jų gamybos procesą griežtai reglamentuoja tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos įstatymai....
Varškėtukai - bene mėgstamiausias vaikučių patiekalas. Štai puikus receptas, kuris paįvairins jūsų nuolat gaminamus varškėtukus....
Daugelis mamų patvirtins, kad vaikus lyg apkerėtus vilioja visoks nesveikas maistas. Ko nerekomenduoja sveikos mitybos specialistai, tas lyg tyčia traukia jūsų mažylius. Bulvių traškučiai, burgeriai, ką jau kalbėti apie visokiausius saldumynus! „Zuikio receptai“ siūlo mamytėms šiek tiek pagudrauti. Taigi, kaip nesveiką maistą paversti sveikesniu?...
Ši plačiai Lietuvoje auginama daržovė naudojama troškiniams, kepiniams, sriuboms ir net desertams. Šį kartą siūlome išbandyti cukinijų blynus su varške. Šie minkšti, purūs blynai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar sočiai vakarienei....
Itališkas risotto – tai kreminės konsistencijos ryžių patiekalas, kuris pasižymi sodriu skoniu ir nepriekaištinga tekstūra. Nors jo gamyba reikalauja šiek tiek kantrybės, tinkamai laikantis taisyklių ir naudojant kokybiškus ingredientus, galite pasigaminti autentišką itališką risotto savo namuose.
Vasaros metu dažnai padaugėja progų, kurių metu valgome įvairius saldėsius. Nesvarbu, ar tai būtų šokoladas, ar pyragas su ledais – šiuos gardumynus derėtų valgyti su saiku.
Kviečiame dalyvauti naujame konkurse, kurio tikslas – pakviesti šeimas skirti daugiau dėmesio vaikų mitybai. Ką pusryčiams valgo jūsų atžala? Kokių užkandžių paruošiate jam į mokyklą ar darželį?...
Ką reikia žinoti apie maistinguosius grikius ir, kokių gardžių patiekalų panaudojant juos galime pasiūlyti vaikams....
Siūlome mamų tinklaraštininkių iš Mamukynas.lt išbandytą tinginio su skaldytais riešutais, sezamo sėklom ir migdolų drožlėm receptą.