Kol mes tingiai krapštomės saulės įkaitintose savo namų virtuvėse ir šaldytuvuose, ieškodamos, iš ko pagaminti savaitgalio pusryčius (kiaušinienė, košė, karšti sumuštiniai?), trijų vaikų – 13 m. Vinco, 10 m. Jurgio, 2 m. Marcelės mama, knygos „Natūralus rauginimas“ autorė Ieva Šidlaitė, pasiima bliūdą šaltienos ir eina į mišką rinkti šakų, žievių, spyglių, medžio grybų (kempinių), garšvų, dilgėlių ir įvairių kitokių augalų, o grįžusi paleidži...
receptai
atsitiktinis
Metas į mokyklą! Siūlome išmėginti 3 užkandžių receptus, kurie puikiai tiks jūsų vaikui priešpiečių metu mokykloje.
Itališkas risotto – tai kreminės konsistencijos ryžių patiekalas, kuris pasižymi sodriu skoniu ir nepriekaištinga tekstūra. Nors jo gamyba reikalauja šiek tiek kantrybės, tinkamai laikantis taisyklių ir naudojant kokybiškus ingredientus, galite pasigaminti autentišką itališką risotto savo namuose.
Turbūt kiekvienas nors kartą esame pasijutę alkani ir, rodos, tingime kažką gaminti... Todėl siūlome šį paprastą užkandį, kuris puikiai tiks tiek suaugusiems, tiek vaikams....
Primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis....
Varškėtukai - bene mėgstamiausias vaikučių patiekalas. Štai puikus receptas, kuris paįvairins jūsų nuolat gaminamus varškėtukus....
Makaronai dažnas maistas kiekvienoje šeimoje. Šiandien renkantis makaronus populiarus terminas yra visų grūdo dalių makaronai (ang. whole grain), tačiau mažai kas žino, kad jie gali būti pagaminti iš skirtingų kviečių rūšių, todėl ir jų maistinė vertė skiriasi. Jūsų dėmesiui, mitybos specialistės patarimai, kaip išsirinkti geriausią produktą....
Moliūgas gali būti tiesiog moliūgas arba pavirsti į Pelenės karietą, arba tapti baisiu baisuokliu per Heloviną, arba džiuginti mūsų pilvukus, kai patenka į geros šeimininkės rankas....
Kasdien suvalgykite bent po vieną obuolį ir gydytojai turės mažiau darbo!...
Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus.
Lietuvoje kasmet išgeriama per 50 mln. litrų įvairių sulčių, nektarų ir vaisių gėrimų, tačiau čia vis dar gajūs mitai apie sulčių maistingumą, jų galiojimo laiką ir gaminimo procesą. Maisto technologės teigimu, „parduotuvinių“ sulčių maistingumas niekuo nesiskiria nuo namuose spaudžiamų, kadangi jų gamybos procesą griežtai reglamentuoja tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos įstatymai....
Sukurti sveikus ir skanius užkandžius vaikams gali būti iššūkis, ypač jei norite vengti pridėtinio cukraus. Tačiau yra daugybė natūralių būdų, kaip patenkinti smaližių poreikius, išlaikant sveiką mitybą.