Kodėl vaikai dažnai būna išrankūs maistui? Kaip paskatinti jų apetitą ir padėti pamėgti sveiką maistą?...
Su antsvorio ir nutukimo problema Lietuvoje kasmet vis dažniau susiduria ne tik suaugusieji, bet ir vaikai....
Mama Anastasija pasakoja apie savo sūnelį Orestą, kuris nuo mažų dienų buvo daug kam alergiškas. Kaip pasikeitė mažylio mityba ir ką apskritai galima valgyti saugiai, o kur slypi pavojai? Specialistų taip pat teiraujamės apie košių gardinimą prieskoniais, druska, sviestu - ar tai tinka kūdikiams?...
Pirminėje sveikatos priežiūros grandyje nebeliks pediatrų, jų funkcijas perims šeimos gydytojai, Eltai patvirtino Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). ...
Pienas – nuo vaikystės kiekvienam puikiai pažįstamas maisto produktas. Jame apstu įvairių naudingų medžiagų, kurios ypač svarbios greitai augantiems mažyliams. Kaip teigia vaikų gastroenterologas profesorius Vaidotas Urbonas, pieno produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis, todėl svarbu žinoti, kada geriausia šiuos gaminius įtraukti į vaiko valgiaraštį....
Įsibėgėjo uogų ir šviežių daržovių sezonas. Kaip jį išnaudoti, kad vaikai gautų daugiausia naudos?...
Energinga aktorė, televizijos laidų vedėja ir stiliaus patarimų komandos „Style Support" įkūrėja Indrė Stonkuvienė savo nuoširdumu užburia kiekvieną....
Kaip tinkamai ruošti mišinį? Ar karvės, arba ožkos pienas yra tinkamas kūdikiui?...
Šiandien pasaulyje daug kalbama apie ankstyvo maitinimo įtaką nutukimo, lėtinių ligų formavimuisi. Pirmosios 1000 gyvenimo dienų, t.y. laikas nuo vaisiaus užsimezgimo iki 2 metų amžiaus - svarbiausios žmogaus gyvenime....
Šiuolaikinė medicina patvirtina vis didesnę vitamino D svarbą visam žmogaus organizmui. Tai - daugiau nei vitaminas. Jo reikia augančio organizmo kaulams, širdies ir kraujagyslių, nervų sistemoms....
Kokia mėsa sveikiausia ir turtingiausia vitaminais? Kokią mėsą ruošti kūdikiui? Profesorius Vaidotas Urbonas sako, kad pirmoje vietoje renkantis mėsą turėtų būti ekologiškumas, o antroje - kokio galvijo mėsa valgoma....