Iš pieno produktų vaikams bene sveikiausi yra rūgštūs pieno produktai – kefyras ir jogurtas. Nuo kada galima jų duoti vaikui ir kaip išsirinkti tinkamiausią?...
vaikų mityba
Naujausias
Geros vaikų savijautos pagrindas - tinkamas mokymosi ir poilsio režimas bei pilnavertė mityba. Būtent dėl mitybos tėvams dažniausiai ir kyla klausimų: kaip išvengti menkaverčių produktų ir užkandžių, kaip žinoti, kad vaikas tikrai pilnavertiškai pavalgys tiek mokykloje, tiek tarp užklasinių veiklų?...
Sveikos mitybos įpročiai, kurie susiformuoja dar vaikystėje, išlieka visam gyvenimui. Kaip tėvams tinkamai sudėlioti jų atžalų dienos valgiaraštį? Kaip kovoti su nenoru valgyti arba didžiuliu potraukiu nesveikiems užkandžiams? Galų gale, į ką atkreipti dėmesį artėjant rugsėjo pirmajai, kai mūsų atžalų mitybos taisyklingumas didele dalimi priklausys nuo to, kas ant pietų stalo patiekiama mokymo įstaigose?...
„Įvairus, reguliarus ir subalansuotas - toks mažylio maistas turėtų būti ne tik pirmais jo gyvenimo metais," – sako asmeninė dietologė, knygos „Mažylio receptai" konsultantė, gydytoja Lina Viniarskaitė. Jos patarimus, kada ir nuo ko reikėtų pradėti kūdikio primaitinimą, ar duoti mažyliui vandens, kada kepti pirmąjį omletą, apkepą ir daugelį kitų atsakymų į mažylių mamoms svarbius klausimus, skaitykite šiame interviu....
Uostamiestyje visą mėnesį vyko Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro inicijuotas konkursas „Mano sveikiausi pusryčiai/priešpiečiai". Juo siekta sveika mityba sudominti vaikus, paskatinti juos ruošti visaverčius patiekalus sau ir savo šeimai bei nepamiršti svarbaus dienos pradžios ritualo, kuris suteikia energijos mokslams, sportui ar žaidimams....
Mus konsultuojantys gydytojai vaikų vegetarinę mitybą vertina atsargiai - visgi mažyliams reikia įvairių maisto produktų, kad jų mityba būtų visavertė ir subalansuota. Ypač šiuo svarbiu periodu, kai jie auga ir formuojasi jų valgymo įpročiai. Bet ką daryti, jei mažylis alergiškas mėsai, kiaušiniams ir organizmas tiesiog nepriima vienų ar kitų produktų?...
Šiuo sveiku ir naudingu patiekalu verta mėgautis ne tik rytais....
Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė juokiasi iš susiformavusio stereotipo, kad sveiką maistą besirenkantys žmonės yra tie, kurie graužia salotos lapą, yra nuolat alkani ir dėl to pikti....
Su kokiais iššūkiais vaikų organizmas susiduria vasarą? Sertifikuoto mitybos specialisto Gedimino Čižausko patarimai....
Nors kiekvieną žiemą drastiškai padaugėja sergančių vaikų, ne visi tėveliai imasi priemonių užkirsti kelią ligoms, tvirtina vaistininkai. Specialistų teigimu, šiuo metų laikų mažyliai dažniausiai kenčia nuo virusinių infekcijų. Tačiau tėvai neretai susigriebia per vėlai - vaikai sirgtų rečiau ir trumpiau, jei būtų gydoma pati infekcijų pradžia bei tinkamai stiprinamas imunitetas....
Eidama į interviu su jau 6 metus Lietuvoje gyvenančiu italu Gian Luca Demarco tikėjausi, kad pusę laiko kalbėsime apie itališką virtuvę - bent jau picas ir pastą, dar būtinai apie saulės trūkumą Lietuvoje. Tačiau nė neįtariau, kad ir italai vaikystėje mėgo Gogel Mogel, o „Kulinarijos studijai" šeimininkaujančiam 2 vaikų (Magdos 2,2 m. ir Beno 6 mėn.) tėčiui Lietuvoje trūksta visai ne saulės, o kalnų ir sniego. Bet apie viską nuo pradžių....
Straipsnyje aptariami svarbūs ir, atrodytų, paprasti su vaikų maitinimu ir valgymu susiję dalykai. Būtent nuo šių paprastų dalykų ir prasideda labai svarbūs emocinės sveikatos, bendravimo, elgesio, nuostatų pokyčiai, darantys įtaką vaiko ir šeimos gyvenimui. Dažnai tenka matyti, kad kasdienis šeimos gyvenimas smarkiai nutolęs nuo natūralaus buvimo ir elgsenos - tai arba iškreipta, arba prarasta, ar pamiršta....