Burata su apelsinų sultyse karamelizuotomis vynuogėmis tiks bet kokiai progai. Ramiam vakarui su draugais ar šventinei vakarienei. Viskas priklauso nuo Jūsų norų.
Vynuoges galite keisti persikais, abrikosais ar trešnėmis.
Burata su apelsinų sultyse karamelizuotomis vynuogėmis
Jums reikės:
• 3 skiltelių česnako
• 1 burbulo buratos
• pusės apelsino
• 500 g tamsių besėklių vynuogių
• žiupsnio druskos, juodųjų pipirų
• balzamiko kremo arba citrinos sulčių
• saujos aviečių ir saujos trešnių
• prancūziško batono
• 2 šaukštų rudujo cukraus(jeigu nenorite saldžiai nedėkite, nes vynuogės ir taip turi nemažai saldumo)
• šlakelio alyvuogių aliejaus
• žiupsnelio raudonėlio, tinka ir čiobrelis
Gaminimas
1. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įspauskite pusės apelsino sultis, suberkite cukrų, žiupsnį druskos, suberkite smulkiai traiškytą česnaką.
2️. Pamaišykite ir ant jau vientiso padažo sudėkite nuo šakelės atskirtas nuplautas vynuoges. Truputį patroškinkite.
3️. Patroškintas karamelizuotas vynuoges su visu padažu supilkite į lėkštę, sudėkite trešnes ir avietes, papuoškite mėtomis ar bazilikų lapeliais. Į lėkštės centrą įdėkite buratą.
Patiekite su prancūzišku batonu, skanaus!
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt