Kartais tam, kad diena taptų šviesesnė, užtenka tik vieno kąsnelio. O kas gali būti geriau už nedidelius, burnoje tirpstančius ir spalvingus sausainius? Kakaviniai sausainiai su riešutų kremu – tai desertas, kuris ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir nustebins savo skonių deriniu.
Šiam receptui, pagal Rugilę Lukšienę (@rugaile), naudotas makadamijos riešutų kremas su kakava, avietėmis ir natūraliu skoniu. Tačiau drąsiai galite eksperimentuoti su jums mėgstamiausiais riešutų sviestais ar kremais – žemės riešutų, migdolų ar lazdynų.

Ingredientai (apie 18 nedidelių sausainių):
- 85 g kambario temperatūros sviesto
- 75 g cukraus
- žiupsnelis druskos
- 1 kiaušinio trynys
- 105 g miltų
- 10 g kakavos miltelių
- mėgstamo riešutų kremo (naudota su kakava, avietėmis ir natūralus variantas)
Gaminimas žingsnis po žingsnio
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C (viršus–apačia). Pasiruoškite skardą išklodami ją kepimo popieriumi.
- Išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol masė taps puri ir lengva.
- Įmaišykite vieną kiaušinio trynį ir dar kartą gerai išplakite.
- Miltus sumaišykite su kakava ir supilkite į tešlą. Išminkykite, kol masė taps vientisa.
- Suformuokite po 15 g rutuliukus ir išdėliokite ant skardos.
- Kepkite 8–9 minutes, tuomet išimkite iš orkaitės ir dar šiltiems sausainiams švelniai įspauskite duobutes (tai galima padaryti šaukšto galu ar kitu buku įrankiu).
- Leiskite sausainiams visiškai atvėsti, tada užpildykite riešutų kremu.
