Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Kakaviniai sausainiai su riešutų kremu: mažas, bet nepaprastai gardus skanėstas

Kakaviniai sausainiai su riešutų kremu: mažas, bet nepaprastai gardus skanėstas
Kakaviniai sausainiai su riešutų kremu: mažas, bet nepaprastai gardus skanėstas

Kartais tam, kad diena taptų šviesesnė, užtenka tik vieno kąsnelio. O kas gali būti geriau už nedidelius, burnoje tirpstančius ir spalvingus sausainius? Kakaviniai sausainiai su riešutų kremu – tai desertas, kuris ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir nustebins savo skonių deriniu.

Šiam receptui, pagal Rugilę Lukšienę (@rugaile), naudotas makadamijos riešutų kremas su kakava, avietėmis ir natūraliu skoniu. Tačiau drąsiai galite eksperimentuoti su jums mėgstamiausiais riešutų sviestais ar kremais – žemės riešutų, migdolų ar lazdynų.

Rugilė Lukšienė
Rugilė Lukšienė

Ingredientai (apie 18 nedidelių sausainių):

  • 85 g kambario temperatūros sviesto
  • 75 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 1 kiaušinio trynys
  • 105 g miltų
  • 10 g kakavos miltelių
  • mėgstamo riešutų kremo (naudota su kakava, avietėmis ir natūralus variantas)

Gaminimas žingsnis po žingsnio

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C (viršus–apačia). Pasiruoškite skardą išklodami ją kepimo popieriumi.
  2. Išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol masė taps puri ir lengva.
  3. Įmaišykite vieną kiaušinio trynį ir dar kartą gerai išplakite.
  4. Miltus sumaišykite su kakava ir supilkite į tešlą. Išminkykite, kol masė taps vientisa.
  5. Suformuokite po 15 g rutuliukus ir išdėliokite ant skardos.
  6. Kepkite 8–9 minutes, tuomet išimkite iš orkaitės ir dar šiltiems sausainiams švelniai įspauskite duobutes (tai galima padaryti šaukšto galu ar kitu buku įrankiu).
  7. Leiskite sausainiams visiškai atvėsti, tada užpildykite riešutų kremu.
Kakaviniai sausainiai su riešutų kremu: mažas, bet nepaprastai gardus skanėstas
Kakaviniai sausainiai su riešutų kremu

Ar patiko straipsnis?