Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
#image_title

Dienos receptas: burokėlių sriuba

Burokėlių sriuba gardi su duona ir grietine. Ar čia yra burokėlių sriubos mylėtojų? Ši sriuba puiki idėja pietums namuose, pavaišinti atvykusius artimuosius ar draugus.

Burokėlių sriuba

  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 5 vidutinio dydžio burokėliai
  • 3 morkos
  • 2 vidutinio dydžio pomidorai
  • 5 šaukštai sviesto
  • šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1,2 l sultinio
  • šaukštas citrinos sulčių
  • žiupsnis druskos
  • maltų baltų pipirų
  • 3 šaukštai smulkintų graikinių riešutų
  • smulkintų svogūnų laiškų
  • 6 šaukštai grietinės

Gaminimas

    • Nuplaukite pomidorus, nuskuskite ir nuplaukite morkas, nulupkite svogūną.
    • Tada burokėlių eilė, juos taip pat nulupkite ir viską supjaustykite kvadratėliais.
    • Pakaitinkite sviestą su aliejumi dideliame puode. Kai aliejus įkais sudėkite svogūną, kepinkite kol pasidarys skaidrus, sudėkite burokėlius ir morkas ir maišant pakepinkite apie 15 min. ant vidutinės kaitros.
    • Sudėkite pomidorus, supilkite sultinį ir užvirinkite. Užvirus sumažinkite kaitrą ir dar truputį pavirkite.
    • Baigus virti supilkite citrinos sultis, pasūdykite, įdėkite pipirų.

Burokėlių sriuba – kaip patiekti

Supilkite sriubą į lėkštę, paskaninkite graikiškais riešutais, svogūnų laiškais ir grietine.  Patiekite su duona. Skanaus!

Sriuba

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Mano išsaugoti straipsniai