Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
#image_title

Dienos receptas: makaronai su midijomis

Šis receptas makaronų ir jūros gėrybių mylėtojams. Makaronai su midijomis yra pati geriausia idėja. Galite pagaminti nuostabius pietus ar vakarienę. Šis receptas greitas ir paprastas, be to neriebus. Ir, žinoma, labai skanus. Tiks keturiems žmonėms. Svarbiausia, kad midijos būtų šviežios. Turėkite omenyje, kad atsidariusios geldelės yra netinkamos vartojimui.

Nuo tada, kai pradėjau keliauti, jūros gėrybės man visada buvo pats skaniausias maistas. Pasisekė tiems, kurie gyvena prie vandenyno ir gali kasdien mėgautis šviežiais jūros produktais. Kas nenori makaronų gali pasigaminti midijas grietinėlės padaže? Tiesiog reikės grietinėlės, prancūziško česnakinio batono, česnakų ir šlakelio balto vyno (pastarojo, jei norite, galite ir neįtraukti į gaminimą).

Makaronai su midijomis receptas

Jums reikės:

  • 250 g tagliatele makaronų
  • 1 kg midijų (šviežių arba šaldytų pagal galimybes)
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 4 vnt. ančiuvių
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 500 g pomidorų
  • žiupsnis druskos
  • juodųjų pipirų
  • sauja petražolių
  • tarkuotas kietasis sūris

Gaminimas:

  1. Į puodą sudedame makaronus. Vandenį pasūdome.
  2. Kol verda makaronai ruošiame padažą. Smulkiai supjaustome pomidorus, ančiuvius, svogūnus ir česnakus.
  3. Didesniame puode įkaitiname aliejų, sudedame pomidorus, pakepiname ant vidutinės kaitros. Palaukiame kol suminkštės ir šiek tiek nugaruos sultys. Kai suminkštėja beriame svogūnus, česnakus ir ančiuvius. Šiek tiek patroškiname, ant vidutinės kaitros. Leidžiame nugaruoti skysčiui. Pabarstome druskos, juodųjų pipirų.
  4. Ant viršaus dedame midijas, uždengiame dangtį. Troškiname tol, kol atsidaro geldelės. Supilame išvirtus ir nukoštus makaronus, išmaišome.
  5. Patiekiame užbarstę petražolių ar kitų mėgiamų žalumynų. Ant viršaus pabarstome kietojo sūrio. Skanaus!

Jeigu mėgstate krevetes, jos čia puikiai tiks. Jeigu krevetes nusipirkote jau rožines, reiškia jos jau išvirtos ir jums jas reikia tik nuplauti ir pašildyti. Tai pati svarbiausia krevečių ruošimo paslaptis. Patroškinus per ilgai jos tampa kietomis ir guminėmis. Skonis nebūna geras. Jeigu nusipirkote pilkos spalvos krevetes, jas galite troškinti tol kol pasidarys rožinės.

Makaronai su midijomis

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Mano išsaugoti straipsniai