53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
#image_title

Dienos receptas: prancūziškas želė tortas

Šis prancūziškas želė tortas gaminamas iš šviežių aviečių, šilauogių ir braškių. Sakysite tai paprasta želė, bet ne visai taip. Prancuziškas želė tortas puikiai tiks bet kokiai ištaigingai šventei ar progai kai norisi gaivesnio ir ne tokio riebaus deserto. Abejingų tikrai neliks. Pažadu, sulauksite pagyrų ir prašymų pasidalinti receptu.

Tobulumas slypi paprastume. Šio deserto slaptas ingredientas – šviesios muskatinių vynuogių sultys. Formą galite pasirinkti bet kokią. Puikiai tiks metalinė forma kugeliui kepti, žiedinė torto ar kekso forma. Geriausia dalis ta, kad šį desertą pagaminsite vos per dešimt minučių.

Prancūziškas želė tortas

9 asmenims

  • 550 g šviežių uogų (avietės, šilauogės, braškės)
  • 700 ml kokybiškų baltų muskatinių vynuogių sulčių (ne iš koncentrato)
  • 21 g maistinės želatinos
  • 4,5 valgomieji šauktai cukraus

Gaminimas

  1. Nuplaukite uogas. Braškes geriausia rinktis mažesnes, bet jeigu turite tik dideles, supjaustykite, kad būtų panašaus dydžio į avietes.
  2. Nuplautas ir nusausintas uogas sudėkite į želė formą.
  3. Supilkite 300 ml sulčių į nedidelį puodą ir užvirkite.
  4. Į dubenėlį suberkite želatiną ir ant jos supilkite užvirusias vynuogių sultis. Išmaišykite ir palikite ištirpti, kartas nuo karto vis pamaišant. Suberkite cukrų, išmaišykite.
  5. Kai ištirps želatina ir cukrus, supilkite likusias vynuogių sultis, išmaišykite ir supilkite į želė formą.
  6. Želė formą įdėkite į šaldytuvą nakčiai arba nemažiau keturioms-penkioms valandoms.
  7. Želė išimsite lengviau formą perlieję karštu vandeniu, tik tai darykite labai atsargiai, kad vanduo nepatektų ant želė. Pjaustykite aštriu peiliu. Patiekite su šviežių mėtų ar melisų lapeliais. Skanaus!

Naudingi patarimai

  • Gamindama visada eksperimentuoju, todėl jeigu šias uogas pakeisite kitomis, bus naujas įdomus derinys.
  • Visgi venkite ananasų, kivių, mangų, papajų ar figų, nes juose gausu fermentų, kurie neleidžia želatinai sukietėti. Tortas nebus toks stangrus.
  • 100 g želė – 85 kcal.
  • Jeigu gyvenate ten kur nėra vynuogių sulčių, pamėginkite obuolių sultis.
prancūziškas želė tortas

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Mano išsaugoti straipsniai