53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Nekeptas varškės ir sausainių pyragas

Nekeptas varškės ir sausainių pyragas, kuriam neatsispirsite

Nekeptas pyragas iš sausainių ir varškės, kurį drąsiai galima ir tortu pavadinti!

Reikia:

600 g paprastų sausainių (Selga, Gaidelis ar pan.),

0,5 litro riebios grietinės,

300 g varškės,

cukraus ,

vanilino,

pakelis mėgiamos želė.

Želė reiktų pasiruošt anksčiau, kad gaminant pyragą ji jau būtų pradėjusi stingti.

Gaminimas:

Varškę gerai ištriname, kad neliktų gumuliukų.

Grietinę išplakame su cukrumi, vanile. Cukraus dėkite pagal skonį, galima įdėti truputį daugiau, kad būtų saldu, nes varškė suteiks rūgštumo.

Sumaišome grietinę su varške, dedame susmulkintą želė, sumaišome.

Formos dugną išklojam sausainiais, dedame kremo ir toliau susluoksniuojame: sausainiai-kremas. Viršutinį sluoksnį padarome iš sausainių.

Geriausia palikti šaldytuve per naktį, kad sausainiai suminkštėtų.

Skanaus!

Mama Zita

Mano išsaugoti straipsniai