Siūlome dviejų sriubų receptus, kurie tiks ir patiems mažiausiems, dar metų neturintiems kūdikiams.
Mėsiška sriuba
Reikia:
300 g šparaginių pupelių;
morkos;
nedidelio poro;
100 g kalakuto krūtinėlės;
1 litro vandens.
Šparagines pupeles supjaustykite mažais gabalėliais, o morką ir porą – griežinėliais. Virkite, kol daržovės suminkštės.
Kitame puode mėsą užpilkite šaltu vandeniu ir ant mažos ugnies virkite apie 20 minučių.
Mėsą supjaustykite siauromis juostelėmis ir įmeskite į sriubą (jei vaikas mažas ir nekramto mėsos gabaliukų, sumalkite).
Trinta sriuba su mėsos kukuliais
Reikia:
morkos;
300 g šparaginių pupelių;
skiltelės česnako;
šaukšto sviesto;
pusės stiklinės grietinės;
pusės šaukštelio smulkintų krapų;
2 stiklinių vandens.
Smulkiai supjaustykite morką, bulvę ir šparagines pupeles. Puode svieste patroškinkite daržoves ir smulkintą česnako skiautelę. Užpilkite vandeniu ir virkite, kol daržovės suminkštės.
Sriubą suplakite plakikliu (jeigu bus per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens ir užvirinkite). Įpilkite grietinės ir išmaišykite. Kai sudėsite mėsos kukulius, sriubą užbarstykite krapais. Patiekite su bandele.
Mėsos kukuliukai
Reikia:
200g maltos kalakutienos;
kiaušinio;
3 šaukštų manų kruopų;
2 šaukštų aliejaus kepimui.
Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis ir norimais prieskoniais.
Suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulaičius.
Įkaitinkite aliejų ir mėsos kukulius apkepinkite. Taip paruoštus sumeskite į sriubą.