53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Patiekalas

Patiekalas, kuris primena picą: mėgstantiems gardžiai pavalgyti

Tinklaraštininkė ir dviejų vaikučių mama Dalia kviečia išmėginti vieną iš tradicinių Elzaso patiekalų – „Flammkuchen“, kuris iš išvaizdos panašus į picą.

Labai paprastas, bet gardus patiekalas. Panašu į picą, bet kitaip! Tai vienas tradicinių Elsazo patiekalų.

„Flammkuchen“ reikės:

picos tešlos (receptą rasite apačioje);

1 svogūno;

140 g grietinės;

1 skiltelės česnako;

džiovintų petražolių;

žiupsnelio druskos, pipirų;

apie 300 g smulkiai pjaustytos šoninės.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių.

Grietinę sumaišykite su smulkiai pjaustytu česnaku, druska, pipirais ir petražolėmis.

Iškočiokite tešlą. Vieniems patinka ploniau, kitiems – storiau, tad pasirinkite, kaip jums geriau (originale reikia plonai iškočioti).

Ant viršaus tepkite grietinę.

Barstykite šoninę ir plonais žiedais pjaustytą svogūną.

Kepkite 10-15 min.

Picos tešlos receptas:

6 šaukštai aliejaus;

1 pak. sausų mielių;

3 puodeliai miltų;

1 šaukštelis cukraus;

0,5 šaukštelio druskos;

pomidorų padažo.

Ištirpdyti sausas mieles šiltame vandenyje (ne per karštame, nes jos praras savo poveikį).

Iš visų šių ingredientų išminkyti tešlą ir palikti bent 0,5 val., kad ji iškiltų.

Tada tešlą iškloti norima formą (pagal indą) ir ištepti pomidorų padažu. Kepti orkaitėje 20-30 min., kol tešla nebelips.

Mano išsaugoti straipsniai