Prasidėjus braškių sezonui, siūlome jums tris gaivius desertus su braškėmis.
Braškiniai rutuliukai
Sudėtis:
200 gramų biskvitinių (paprastų) sausainių;
90 gramų sviesto;
150 gramų varškės;
150 gramų braškių;
20 gramų kokoso drožlių;
2 šaukštai cukraus pudros.
Gaminimas:
Sausainius sulaužyti gabaliukais ir susmulkinti iki smėlio konsistencijos.
Ištirpinti sviestą.
Į dubenį sudėti trintus sausainius, ištirpintą ataušintą sviestą, varškę ir cukraus pudrą.
Gerai išmaišyti masę.
Braškes nuplauti, jei didelės, perpjauti perpus.
Rankomis formuoti rutuliukus iš varškės ir sausainių masės, į vidų įdėti braškę ir gerai suvolioti rutuliuką.
Rutuliuką apvolioti kokoso drožlėse.
Padarius visus rutuliukus, dėti į šaldytuvą 20 minučių, kad jie sustingtų.
TAIP PAT SKAITYKITE:
Dar 3 pietų receptai šeimoms, auginančioms mažus vaikus
3 naminių ledų receptai, kuriuos išbandėme
Paprastas braškių desertas
Sudėtis:
3 valgomieji šaukštai želatinos;
1 stiklinė vandens;
0,5 litro grietinės;
1 stiklinė cukraus;
vanilinis cukrus;
braškės (kitu metų laiku galima jas keisti bananais arba kiviais).
Gaminimas:
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.
Grietinę išmaišyti su cukrumi ir vanile. Būtent – išmaišyti, o ne plakti.
Ištirpinti želatiną karšto vandens vonelėje ir atsargiai supilti į grietinę.
Į indo dugną iškloti braškes, perpjautas pusiau, ir užpilti grietinės mase.
Padėti į šaldytuvą, kol sustings.
Trisluoksnis pyragas su braškėmis
Sudėtis:
350 gramų natūralaus jogurto;
300 ml pieno;
1 šaukštas kakavos;
40 gramų želatinos;
1 šaukštas citrinų sulčių;
6 šaukštai cukraus;
200-250 gramų braškių.
Gaminimas:
Užpilkite želatiną (palikite 5 g) pienu ir palikite pastovėti 15 minučių.
Neužvirdami pieno, pašildykite pieną su želatina, kad ji ištirptų. Nuimkite nuo ugnies, kad atvėstų.
Į gilų indą supilkite jogurtą, pusė normos cukraus, citrinos sulčių ir viską labai gera išplakite plaktuvu.
Į gautą masę supilkite pieną su želatina. Kruopščiai išmaišykite.
Į atskirą indą nupilkite 1/3 visos masės ir į ją įpylę kakavos miltelius, išmaišykite.
Kakavinę masę pilkite į formą, kur bus pyragas ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Sustingus kakavinei masei, ant jos užpilkite likusią masę. Vėl pastatykite į šaldytuvą sustingti.
Kol pyragas stingsta, paruoškite braškes: jas sumaišykite su likusiu cukrumi ir gerai išplakite.
50 gramų vandens ištirpinkite likusią želatiną ir supilkite į trintų braškių masę.
Užpilkite braškių masę ant pyrago viršaus ir vėl dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!