Dviejų vaikučių mama ir maisto tinklaraštininkė Jelena išbandė kotletų receptą, kuriems nereikia mėsos. Siūlome ir jums – gal tai taps mėgstamu jūsų šeimos patiekalu.
Šiandien išbandžiau kotletukus iš grikių, lęšių ir speltos dribsnių.
12 kotletų reikės:
10 v.š. virtų grikių;
5 v.š. virtų lęšių;
6 v.š. plikytų speltos arba avižinių dribsnių;
4 skiltelių česnako;
1 svogūno;
Himalajų druskos, pipirų;
Mėgstamų prieskonių.
Jelenos Rimavičienės nuotr.
Gaminimas:
Kruopas sumaišyti ir įdėjus į trintuvą sutrinti iki vientisos masės.
Berti druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, įtarkuoti česnaką, smulkiai pjaustytą svogūną, viską išmaišyti.
Šlapiomis rankomis formuojame nestorus kotletukus ir kepame keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Tiekiame su mėgstamomis salotomis, galima valgyti su šaukšteliu grietinės.