Pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis dar kartą patvirtino seną tiesą – vaikams maisto pavadinimas ir forma yra laaabai svarbūs.
Jei keksiukus patieksite kaip karštą užkandį – geriausia juos kepti silikoninėse keksiukų kepimo formelėse, be popierėlių, kurie nuo šiltų keksiukų nusiima sunkiau – juos lengva išlukštenti tik pravėsusius. Karšti pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis gali būti puikiais paukštienos patiekalų palydovais, recepte produktai matuojami 250 ml turinčia stikline.
18 keksiukų reikės:
2 stiklinių miltų;
- 1/2 stiklinės rudo cukraus;
- 1/2 stiklinės tarkuoto Džiugo sūrio;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių;
- 1/2 šaukštelio druskos;
- 1/4 šaukštelio kvapiųjų pipirų arba 1/8 šaukštelio juodųjų pipirų;
- 310 ml kefyro;
- 75 ml aliejaus;
- 1 kiaušinio,
- 1 stiklinės šviežių arba šaldytų spanguolių.
Alvilės Rimaitės nuotr.
Kepame pikantiškus keksiukus su sūriu ir spanguolėmis:
1. Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Patepame riebalais keksiukų popierėlius ir juos sudedame į keksiukų kepimo formą.
2. Dideliame dubenyje gerai išmaišome 6 pirmąsias sudedamas dalis. Kitame inde šakute lengvai paplakame kefyrą, aliejų ir kiaušinį. Sauso mišinio viduryje padarome įdubą, į ją pilame šlapią mišinį ir pamaišome kol masė taps vientisa, bet nepermaišome. Atsargiai, keliais šaukšto judesiais, netrindami, įmaišome spanguoles.
3. Išpilstome tešlą į paruoštus keksiukų popierėlius, palikdami juose iki viršaus apie 1/4 neužpildyto tūrio. Kepame apie 20 minučių – ar pikantiški keksiukai iškepę, patikriname įbesdami medinį pagaliuką – jis turi būti sausas.
Alvilės Rimaitės nuotr.