Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Keksiukai

Keksiukai, kurie skanūs ir karšti, ir šalti

Pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis dar kartą patvirtino seną tiesą – vaikams maisto pavadinimas ir forma yra laaabai svarbūs.

Jei keksiukus patieksite kaip karštą užkandį – geriausia juos kepti silikoninėse keksiukų kepimo formelėse, be popierėlių, kurie nuo šiltų keksiukų nusiima  sunkiau – juos lengva išlukštenti tik pravėsusius. Karšti pikantiški keksiukai su sūriu ir spanguolėmis gali būti puikiais paukštienos patiekalų palydovais, recepte produktai matuojami 250 ml turinčia stikline.

18 keksiukų reikės:

2 stiklinių miltų;

  • 1/2 stiklinės rudo cukraus;
  • 1/2 stiklinės tarkuoto Džiugo sūrio;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/4 šaukštelio kvapiųjų pipirų arba 1/8 šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 310 ml kefyro;
  • 75 ml aliejaus;
  • 1 kiaušinio,
  • 1 stiklinės šviežių arba šaldytų spanguolių.
    Alvilės Rimaitės nuotr.

    Kepame pikantiškus keksiukus su sūriu ir spanguolėmis:

    1. Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Patepame riebalais keksiukų popierėlius ir juos sudedame į keksiukų kepimo formą.

    2. Dideliame dubenyje gerai išmaišome 6 pirmąsias sudedamas dalis. Kitame inde šakute lengvai paplakame kefyrą, aliejų ir kiaušinį. Sauso mišinio viduryje padarome įdubą, į ją pilame šlapią mišinį ir pamaišome kol masė taps vientisa, bet nepermaišome. Atsargiai, keliais šaukšto judesiais, netrindami, įmaišome spanguoles.

    3. Išpilstome tešlą į paruoštus keksiukų popierėlius, palikdami juose iki viršaus apie 1/4 neužpildyto tūrio. Kepame apie 20 minučių – ar pikantiški keksiukai iškepę, patikriname įbesdami medinį pagaliuką – jis turi būti sausas.

    Alvilės Rimaitės nuotr.
Mano išsaugoti straipsniai