Kas jau kas, bet mes tikrai žinome, kad MAMOS niekada neturi daug laisvo laiko. Todėl mėgstame greitus ir paprastus receptus.
Šis varškės pyragas – būtent toks. Valgomas šiltas, nors labai skanus ir pravėsęs. Jį drąsiai galima vadinti ir varškės apkepu, o cukraus ir kondensuoto pieno galima pilti mažiau.
Sudėtis:
0,5 kg varškės;
0,5 indelio kondensuoto pieno;
3 kiaušiniai;
1 stiklinė miltų;
0,5 stiklinės cukraus;
1 pakelis sviesto.
Paruošimas:
1. Pirmiausia paruoškite trapią tešlą: į dubenį supilkite miltus, cukrų, sutarkuokite sviestą ir rankomis minkykite kol gausite krūvą trupinių.
2. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir supilkite gautus trupinius.
3. Į dubenį dėkite varškę, kondensuotą pieną, kiaušinius ir viską išmaišykite trintuvu.
4. Gautą masę pilkite ant trupinių ir maždaug valandą kepkite 190 laipsnių karštumo orkaitėje.
Labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.