53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Lauros gardžių kūčiukų receptas pavyks iš pirmo karto FOTO

Lauros gardžių kūčiukų receptas pavyks iš pirmo karto FOTO

Dvynukus Kristupą ir Augustą auginanti kūrybingoji mama Laura mums jau dovanojo savo gardžių meduolių receptą, taip pat pasidalino, kaip įdomiai juos įpakuoti. Šįkart mama dalijasi kūčiukų receptu ir visa jų kepimo procedūra. Būtinai išbandykite ir jūs su saviškiais.

“Prieš Kalėdas visos mes, mamos, stengiame nustebinti namiškius skaniais kepiniais. Ieškome naujų receptų internete, knygose, gaminame pagal rekomendacijas ar skambiname draugėms. Šį receptą man davė draugė Daiva, kurios rekomendacijos visada labai pasiteisina! Kūčiukus gaminau pirmą kartą. Rezultatas tobulas! O ir darbo procesas buvo ypatingas, nes darbavomės kartu su vaikiukais!” – sako mūsų portalo bičiulė, mama Laura.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lauros gardžių meduolių receptas ir idėja, kaip įdomiai juos supakuoti
Padėkite vaikui pasijusti svarbiu: kokius darbus mažieji gali atlikti per šventes

Tiesa, Laura iš anksto perspėja, kad tai nėra pasninko kūčiukai, nes juose naudojami kiaušiniai, sviestas. Tačiau kodėl kūčiukų neišsikepus ir kitom dienom? Tuo labiau, kaip parodė šeimos patirtis, kepant juos, daug džiaugsmo buvo vaikams. Smagus procesas – skanus rezultatas.

Kūčiukams reikia:

1/3 pakelio šviežių mielių (įprastas 100g pakelis);

1 kiaušinio;

100g sviesto;

1 stiklinės pieno;

cukraus pagal skonį ( aš dėjau 5 šaukštus rudojo cukraus);

aguonų (daugiau ar mažiau, kaip kas mėgsta);

miltų, kad tešla būtų minkoma, bet ne per kieta. Tešla turi nelipti prie dubens kraštų.

Mama į pagalbą pasikvietė dvynius, kuriems kūčiukų kepimas tapo smagia pramoga.
Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip daryti?

Mieles užpilti cukrumi, patrinti, kad pasidarytų skystos.

Tada pašildyti pieną, kad vos, vos šiltas būtų (svarbu ne per daug) ir užpilti ant mielių su cukrumi.

Sudėti išlydytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.

Tuomet suberti pagal skonį aguonų ir miltų, viską išminkyti.

Viską palikti šiltai kad tešla pakiltų nors dvigubai. Aš laikiau apie porą valandų, tas laikas priklauso nuo šilumos namie.

Kepti apie 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol gražiai pagels.

Nuotraukų galerijoje – kūčiukų kepimo procesas su didžiausiais pagalbininkais – dvynukais Augustu ir Kristupu.

Kadangi iki Kalėdų liko visai nedaug laiko, Laura su sūneliais ne tik kepa kūčiukus, bet ir parašė laišką Kalėdų seneliui. Mažyliai dar nemoka rašyti ar piešti įmantrių piešinių, tada mama sugalvojo originalų būdą: ant lapo kiekvienas berniukas paliko savo delniuko atspaudą, mama užrašė vardą.

Tikėkimės, kad Kalėdų seneliui patiks tokie nuoširdūs mažylių laiškai.

Gražių švenčių linki Laura ir Kristupas su Augustu!

Mano išsaugoti straipsniai