Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių miltais.
Tešlai reikia:
6 kiaušinių;
150 ml vandens;
100 gramų kvietinių miltų;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
100 gramų sviesto;
100 gramų rūkyto kumpio;
2 šaukštų pomidorų padažo;
2 šaukštelių picos prieskonių.
Padažui reikia:
100 gramų grietinės;
100 gramų majonezo;
smulkintų krapų.
Gaminimas:
Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
Kepimo miltelius sumaišykite su miltais.
Kiaušinius išplakite su vandeniu.
Į kiaušinių plakinį pamažu įmaišykite miltų mišinį.
Į masę supilkite ištirpintą sviestą, mažais kubeliais supjaustytą kumpelį, pomidorų padažą, picos prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
Kepkite vaflių keptuvėje.
Padažui skirtus produktus sumaišykite ir patiekite su vafliais.