Jūsų dėmesiui – du gana greitai pagaminami makaronų patiekalai. Vienam jų prireiks fetos sūrio, kitam – konservuoto tuno.
ŠILTA MAKARONŲ MIŠRAINĖ SU FETA
Sudėtis:
- 200 g makaronų – kaspinėlių (farfalle);
- 1 cukinija;
- 1 geltona paprika;
- 2 pomidorai;
- 200 g fetos sūrio;
- 10 juodųjų alyvuogių be kauliukų;
- 2 česnako skiltelės;
- žiupsnelis šviežių bazilikų;
- aliejaus (kepti).
Išvirkite makaronus. Supjaustykite cukiniją, papriką ir pakepinkite į keptuvę įpylę aliejaus. Alyvuoges supjaustykite plonais žiedeliais, pomidorus – mažais gabaliukais. Susmulkinkite česnako skilteles, fetos sūrį supjaustykite smulkiais kubeliais. Nusunkite makaronus ir sumaišykite su kitais produktais, išskyrus sūrį ir bazilikus. Baigę gaminti ant karštos mišrainės užberkite sūrį, šviežių bazilikų.
MAKARONAI SU TUNAIS
Sudėtis:
- 300 g makaronų (pavyzdžiui, kriauklelių);
- 1 svogūnas;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 šaukštas aliejaus;
- 1 indelis konservuotų tunų (savo sultyse);
- 400 g trintų konservuotų pomidorų;
- druskos, juodųjų pipirų (pagal skonį);
- 0,5 šaukštelio cukraus;
- 1 šaukštelis bazilikų;
- 100 g tarkuoto parmezano sūrio;
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų.
PABARSTYTI:
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio;
- žiupsnelis šviežių bazilikų.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir įdėkite atgal į puodą. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, pakepinkite aliejuje, pridėkite konservuotų pomidorų, įberkite druskos, bazilikų, pipirų ir cukraus. Sukrėskite konservuotus tunus, smulkintas alyvuoges, sūrį ir sumaišykite su makaronais. Užbarstykite tarkuoto parmezano sūrio ir šviežių bazilikų.