Kulinarijos tinklaraštininkė Jelena siūlo 3 nesunkiai pagaminamus užkandžius, kurie papuoš jūsų šventinį stalą.
Užkandis Nr.1
Pomidorų, fetos sūrio ir baziliko užkandis
Šis užkandis išties puikus, labai lengvai pagaminamas, abejingų jam, manau, tikrai neliks.
Reikės:
mažų pomidoriukų;
feta sūrio;
šviežių baziliko lapelių (kaip gi jie kvepia,mmm);
balzaminio acto padažo;
dantų krapštukų.
Pomidoriukus perpjaunam pusiau, fetą supjaustom nedideliais kubeliais. Smeigiame dantų krapštuku fetą, baziliko lapelį ir pomidoriuką. Iešmelius sustatome gražiai ant lekštės, atsargiai užlašiname ant fetos sūrio po lašiuką balzaminio acto lašelį, ir mūsų užkandis jau paruoštas.
Užkandis Nr. 2
Krekerių, kriaušių, pelėsinio sūrio ir graikiško riešuto užkandis
Reikės
Krekerių;
pelėsinio sūrio;
kriaušių;
graikiškų riešutų puselių;
Ant krekerio dedame plonai juostelėmis supjaustytą kriaušę, ant jos dedame gabalėlį pelėsinio sūrio ir ant viršaus graikiško riešuto puselę, kelios minutės ir užkandis jau ant Jūsų stalo.
Užkandis Nr. 3
Keksiukai su pomidorais ir mocarela
Reikės:
pakelio mielinės sluoksniuotos tešlos;
3 pomidorų;
200 ml 35% grietinėlės;
3 kiaušinių;
125 g mocarelos;
druskos, pipirų, alyvuogių.
Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į koštuvą, kad nuvarvėtų. Išplakti 3 kiaušinius su grietinėlę, pipirais ir druska. Mocarelą supjaustyti kubeliais.Į keksiukų formeles įdeti keksiukams skirtus popieriukus, deti tešlos, išdeliojant aplink formelę, į vidų dėti pomidorus, mocarelos kubelius ir užpilti grietinėlės-kiaušinių plakiniu ,ant kiekvieno keksiuko uždėti po kelis griežinėlius alyvuogių. Kepti 25-30 min.
Skanaus!