Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.
Receptas, kurį rekomenduojame, skiriasi nuo įprasto varškės apkepo. Jis yra pagardintas bananais.
Reikia:
3 kiaušinių;
5 šaukštų cukraus;
šiek tiek druskos;
6 šaukštų manų kruopų;
3 šaukštų grietinės;
vanilinio cukraus;
3 bananų;
0,5 kg varškės (geriausiai tinka 9 arba 18 proc. riebumo).
Gaminimas:
Bananus supjaustome mažais (centimetro) gabaliukais.
Kiaušinius suplakame su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi.
Sudedame manų kruopas, grietinę, išmaišome.
Sudedame varškę. Sumaišome.
Į masę supilame pjaustytus bananus.
Apkepą kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50-60 minučių, kol jo plutelė tampa auksinės spalvos.
Skanaus!