Naminiai ledai – sveika ir gardi alternatyva pirktiniams ledams, kuriuose gausu pridėtinio cukraus ir dirbtinių skonių bei kvapų. Naminiais ledais galite mėgautis be sąžinės priekaištų, o jų gamyba gali tapti puikiu užsiėmimu visai šeimai. Siūlome išmėginti keletą paprastų naminių ledų receptų.
Avokado ir bananų ledai
Avokadas suteiks minkštumą ir švelnumą, primenantį kremišką tekstūrą. Šie ledai bus ne tik sveiki, bet ir jūsų racioną praturtins naudingaisiais riebalais bei vitaminais.
Jums reikės:
- 2 sunokusių avokadų;
- 2 bananų;
- Apie 100 ml agavų sirupo (arba medaus);
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos.
Gaminimas:
Visus ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos, glotnios masės. Šią masę sudėkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje per naktį.
Matcha ledai
Matcha ledai turi ypatingą skonį, kurį sunku palyginti su kitais ledais. Tai subtilus, bet išraiškingas žaliąją arbatą primenantis skonis.
Jums reikės:
- Apie 200 ml nesaldinto sojų pieno;
- 2 arbatinių šaukštelių matcha miltelių;
- 1-2 arbatinių šaukštelių agavų sirupo.
Gaminimas:
Visus ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos, glotnios masės. Šią masę sudėkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje per naktį.
Uogų ir jogurto ledai
Uogų ir jogurto derinys ypatingai patinka vaikams.
Jums reikės:
- Apie 200 g šviežių arba šaldytų mėgstamų uogų;
- 200 ml natūralaus jogurto;
- 1-2 arbatinių šaukštelių medaus arba agavų sirupo.
Gaminimas:
Uogas ir jogurtą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Sudėkite medų ir gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje per naktį.
Nebijokite eksperimentuoti ir derinti skirtingų skonių – taip gausite įvairesnius, nustebinančius vasaros desertus.