Grožio konkurse iki prizinės vietos jiems dar toli, bet suvalgyt šitokių, kad ir visą lėkštę – jokia nuodėmė. Be cukraus, be miltų, be riebalų. Tikrai, būna ir taip.
Kai darželio auklėtoja pirmą mažojo dieną ten užsiminė, kad ir jie švęs pyragų dieną, įsiprašiau ir aš ką iškepusi atnešti. Na žinot, vėl tie pirmieji kartai – pirmas pyragas į vaiko pirmąją alma mater. Šventė!
Ir nors, galiu lažintis, vaikų skaniausių keksų ir tortų rinkimuose šie taip pat nenugalės, tai bent auklėtojos labai sveikai prisismaližiaus.
Ok, baigiu erzinti, receptas čia. Viskas labai greita, labai paprasta ir dar gi skanu. Tiesa, keksai labiau ant pusryčių, o ne ant deserto stalo. Na, bet tokius vietoj avižinės košės – gardžiau!
Tau reikės (man išėjo apie 20 keksiukų):
-
2 puodelių avižinių dribsnių;
-
puodelio natūralaus nesaldinto jogurto;
-
2 didelių bananų (ar geriau 3 vidutinių);
-
2 dideli kiaušiniai;
-
4 šaukštai klevų sirupo arba tiesiog medaus (taip, pamelavau, cukraus yra, bet dėl tokio – tikrai atleistina);
-
3 šaukštai aliejaus (rapsų – geriausia), bet gali apsieiti ir be jo;
-
1,5 a.š. kepimo miltelių;
-
0,5 a.š. sodos;
-
0,5 a.š. druskos;
-
1 a.š. maltos vanilės ar kelių lašų jos ekstrakto;
-
1 a.š. meduolių prieskonių arba tavo improvizuoto mikso iš cinamono, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių ir kardamono;
-
ir 3/4 priedų – pagal pageidavimus: šokolado gabaliukai, šaldytos/šviežios/džiovintos uogos, riešutai ar obuoliai.
O dabar – viską (saldžius priedus palik pabaigai) į indą ir plak, iki kol neliks nei vienos sveikos avižos. Supilstyk į sviestu pateptas formeles (nerekomenduoju kepti popieriniuose keksiukų krepšeliuose – prilips) ir į orkaitę. Ištrauk po 20 min.
Na, ir kaip? Skanu! Ir anei jokio sąžinės burbtelėjimo.