Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Dienos receptas: pikantiškas varškės pyragas

Dienos receptas: pikantiškas varškės pyragas

Šaldytuve vis dar stovi varškės pakelis ir nežinote kaip jį sunaudoti? Išbandykite šį varškės pyragą.

Jums reikės:

Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g

Varškė 400 g

Grietinė 2 v. š.

Kiaušiniai 5 vnt.

Peletrūnas 1 žiupsnelis

Muskatas 1 žiupsnelis

Druska 1 žiupsnelis 

Juodieji pipirai 1 žiupsnelis

Kaip gaminti?

1. Kepimo formą ištepkite sviestu. Joje ištieskite iškočiotą atšildytą sluoksniuotą tešlą. Prie kepimo formos kraštų užlenkite tešlą kuo aukščiau, tuomet ją visą subadykite šakute.

2. Varškę išsukite su grietine, prieskoniais. Įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Šią masę vienodai paskleiskite ant tešlos ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 15 minučių.

3. Apkepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, atsargiai ant jo įmuškite 4 kiaušinius, apibarstykite juos maltais pipirais ir druska bei vėl pašaukite į orkaitę kepti dar 10 minučių. Kai kiaušiniai iškeps, pyragą dar šiltą neškite ant stalo.

Mano išsaugoti straipsniai