Mėgstantiems pasiskaninti dieną? Šie batonėliai puikiai tiks ir patiks! Sveikesnė alternatyva, tačiau ne ką prastesnė, o ir paruošiama be galo lengvai ir greitai.
INGREDIENTAI:
200 gramų žemės riešutų sviesto
60 gramų sūdytų žemės riešutų
2 saujos granolos (naudojome Pauluns be glitimo)
2 šaukštai ksilitolio (ar pagal skonį klevų sirupo ar medaus)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
VIRŠUI:
100 gramų juodojo šokolado (naudojome 85%)
1 šaukštas kokosų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Ksilitolį ištirpiname su 5 v.š. vandens. Sumaišome su riešutų sviestu ir vanile (gausis tiršta masė, viskas gerai).
2. Riešutus pasmulkiname peiliu ir sudedame į riešutų sviesto masę.
3. Ten pat dedame granolą ir rankomis gerai išminkome.
4. Masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir rankomis suspaudžiame į tvirtą pagrindą.
5. Apliejame šokoladu, ištirpintu drauge su kokosų aliejumi.
6. Dedame į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų. O tada pjaustome ir skanaujame.