Šį rytą pradėjau neįprastais pusryčiais – dubenėliu, pilnu naminių braškinių ledų.
O geriausia dalis ta, kad ledų aš jau kuris laikas nemėgstu. Man jie tai per riebūs, tai neskanūs, tai per šalti.
Kam nuo vaikystės likau ištikima, tai šaldytų sulčių ledams. Beeeet, dabar “aš nemėgstu ledų” drąsiai keičiu į “aš nemėgstu NEnaminių ledų“.
Šis paprastas receptas, aptiktas pas Beatą mano skoniui idealiai tiko. Ledai gaivūs, saldžiarūgščiai, vientisi, maloniai tirpstantys. Ir svarbus momentas – jei turit kokteilių plaktuvą – pagaminami be jokio vargo. Nekantrauju išmėgint ir su kitokiomis uogomis ar vaisiais.
1 litrui ledų pagaminti reikia:
– 450 g braškių;
– 200 g graikiško jogurto (naudojau “Aistė”);
– 180 ml plakamosios grietinėlės 35% riebumo;
– 200 g saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno;
– žiupsnelio druskos;
– 1 a.š. medaus.
Eiga:
Braškes nuplauti, nuimti kotelius ir sudėti į kokteilinę.
Kartu sudėti jogurtą, kondensuotą pieną, medų ir įberti žiupsnelį druskos. Viską gerai suplakti iki vientisos masės.
Tuomet supilti neplaktą grietinėlę ir dar viską šiek tiek paplakti, kol grietinėlė įsimaišys į braškių masę.
Viską supilti į indą, kuriame šaldysite ledus ir patalpinti į šaldymo kamerą.
Svarbus žingsnis: kad išvengčiau kristalėlių, apie kuriuos daugelis rašė komentaruose, pasinaudojau Beatos patarimu: po kokių 8 valandų šaldymo, kai ledai dar nebuvo visiškai sukietėję (paragavus jaučiau tikrai nemažai kristalėlių), sukrėčiau juos į kokteilinę ir dar kartą gerai perplakiau.
Todėl ryte valgiau vientisus, malonios konsistencijos ledus. Taigi būtinai rekomenduoju nepatingėti ir vardan tobulų ledų šiek tiek pasiterlioti.