Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Krekerių tortas: greitas

Krekerių tortas: greitas, nekeptas ir skanus

Nekeptas ir skanus maisto tinklaraštininkės Jelenos desertas, pradžiuginsiantis šeimą bet kuria proga. Šįkart jo pagrindas – traškūs sausainiai – krekeriai.

Ar jau turite TAVO VAIKO programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir skaitykite mus dar patogiau: „iPhone“, „Android“.

Reikia:

1 litro grietinės;

3 pakelių (po 150 g) saldžių krekerių;

0,5 stiklinės cukraus;

vanilinio cukraus;

0,5 citrinos sulčių;

1 saujos migdolų riešutų;

1 saujos lazdyno riešutų;

Dar galima dėti želė gabaliukų arba mėgstamų džiovintų vaisių.


Kaip gaminti?

Grietinę, cukrų, vanilinį cukrų gerai išmaišome, kol ištirps cukrus.

Paskui sudedame riešutus ir juos sumalame, supilame citrinos sultis.

Tada sudedame nesmulkintus krekerius, gerai išmaišome ir sudedame į formą, išklotą maistine plevele.

Suspaudžiame ir paliekame šaldytuve per naktį.

Papuošti galima įvairiai kaip kam patinka: ar vaisiais, ar užtarkuoti šokolado.

Tortukas labai lengvai pagaminamas ir skanus, tikrai rekomeduoju!

Mano išsaugoti straipsniai