Artėjant picos dienai, dalinamės itin paprastu receptu visai šeimai. Ją gaminti namuose gali būti labai smagu ir paprasta. Šis receptas yra skirtas visai šeimai – su šiuo receptu net patys mažiausieji galės prisidėti prie gaminimo proceso, o jūs kartu galėsite mėgautis skania pica be jokių sudėtingų žingsnių. Jums tereikės keleto paprastų ingredientų ir šiek tiek laiko. Štai kaip pasigaminti pica!
Ingredientai:
Picos tešlai:
- 250 g kvietinių miltų
- 1 pakelis sausų mielių (apie 7 g)
- 1 šaukštas cukraus
- 150 ml šilto vandens
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis druskos
Picos padažui:
- 200 g pomidorų padažo (galite naudoti ir pirkinius iš parduotuvės arba pasigaminti patys)
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis džiovintų žolelių (oregano, bazilikų)
Papildomai (priklausomai nuo šeimos skonių):
- 100 g tarkuoto sūrio (gali būti ir, pavyzdžiui, mozarella)
- Šoninė, saliamis, grybeliai, paprikos ar bet kokie mėgstami priedai
Paruošimo etapas:
1. Picos tešlos paruošimas:
- Pirmiausia į šiltą vandenį įdėkite cukrų ir mieles. Leiskite mišinui pastovėti apie 5 minutes, kad mielės pradėtų veikti ir susidarytų burbuliukai.
- Į didelį dubenį suberkite miltus ir druską, supilkite mielių mišinį ir alyvuogių aliejų. Gerai sumaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Jei tešla per daug lipni, pridėkite šiek tiek miltų.
- Minkyti tešlą reikėtų apie 10 minutėlių, kol ji taps elastinga ir nebeplėšosi.
- Padėkite tešlą į šiltą vietą, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite jai kilti apie 1 valandą.
2. Padažo paruošimas:
- Padažui pakanka labai paprastų ingredientų. Įkaitinkite puodą su alyvuogių aliejumi ir suberkite pomidorų padažą.
- Įberkite žolelių pagal skonį (oregano, bazilikų) ir palikite truputį troškintis 10-15 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės.
3. Pica ir kepimas:
- Kai tešla pakils, ją išimkite ir padalinkite į 2 dalis, jei norite daryti dvi picas. Ištieskite tešlą ant šiek tiek miltuoto paviršiaus, kad būtų norimos formos.
- Ant paruoštos tešlos užtepkite pomidorų padažą, tolygiai paskirstykite jį.
- Pabarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite pasirinktas sudedamąsias dalis – šoninės, saliamio, grybus ar daržoves.
- Kepkite picą įkaitintoje orkaitėje (200 °C) apie 10-15 minučių, kol tešla taps auksinė ir traški, o sūris išsilydys.
Papildomi patarimai:
- Jei norite, kad pica būtų dar skanesnė, galite ant viršaus pridėti šiek tiek šviežių bazilikų ar kitų žolelių po iškepimo.
- Sūrio kiekį ir priedus galite pritaikyti pagal šeimos skonį – tikrai nesunkiai pritaikysite receptą pagal savo poreikius.
- Pica bus skaniausia, kai ją valgysite šiltą, tiesiai iš orkaitės.
![Pica](https://tavovaikas.lt/wp-content/uploads/2025/02/28c014c0-a2c4-11ed-b06a-eb841d712fcd-1000x563.jpg)