Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Maisto gaminimas
Maisto gaminimas

Kaip pasigaminti picą? (RECEPTAS)

Artėjant picos dienai, dalinamės itin paprastu receptu visai šeimai. Ją gaminti namuose gali būti labai smagu ir paprasta. Šis receptas yra skirtas visai šeimai – su šiuo receptu net patys mažiausieji galės prisidėti prie gaminimo proceso, o jūs kartu galėsite mėgautis skania pica be jokių sudėtingų žingsnių. Jums tereikės keleto paprastų ingredientų ir šiek tiek laiko. Štai kaip pasigaminti pica!

Ingredientai:

Picos tešlai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 pakelis sausų mielių (apie 7 g)
  • 1 šaukštas cukraus
  • 150 ml šilto vandens
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis druskos

Picos padažui:

  • 200 g pomidorų padažo (galite naudoti ir pirkinius iš parduotuvės arba pasigaminti patys)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovintų žolelių (oregano, bazilikų)

Papildomai (priklausomai nuo šeimos skonių):

  • 100 g tarkuoto sūrio (gali būti ir, pavyzdžiui, mozarella)
  • Šoninė, saliamis, grybeliai, paprikos ar bet kokie mėgstami priedai

Paruošimo etapas:

1. Picos tešlos paruošimas:

  1. Pirmiausia į šiltą vandenį įdėkite cukrų ir mieles. Leiskite mišinui pastovėti apie 5 minutes, kad mielės pradėtų veikti ir susidarytų burbuliukai.
  2. Į didelį dubenį suberkite miltus ir druską, supilkite mielių mišinį ir alyvuogių aliejų. Gerai sumaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Jei tešla per daug lipni, pridėkite šiek tiek miltų.
  3. Minkyti tešlą reikėtų apie 10 minutėlių, kol ji taps elastinga ir nebeplėšosi.
  4. Padėkite tešlą į šiltą vietą, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite jai kilti apie 1 valandą.

2. Padažo paruošimas:

  1. Padažui pakanka labai paprastų ingredientų. Įkaitinkite puodą su alyvuogių aliejumi ir suberkite pomidorų padažą.
  2. Įberkite žolelių pagal skonį (oregano, bazilikų) ir palikite truputį troškintis 10-15 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės.

3. Pica ir kepimas:

  1. Kai tešla pakils, ją išimkite ir padalinkite į 2 dalis, jei norite daryti dvi picas. Ištieskite tešlą ant šiek tiek miltuoto paviršiaus, kad būtų norimos formos.
  2. Ant paruoštos tešlos užtepkite pomidorų padažą, tolygiai paskirstykite jį.
  3. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite pasirinktas sudedamąsias dalis – šoninės, saliamio, grybus ar daržoves.
  4. Kepkite picą įkaitintoje orkaitėje (200 °C) apie 10-15 minučių, kol tešla taps auksinė ir traški, o sūris išsilydys.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite, kad pica būtų dar skanesnė, galite ant viršaus pridėti šiek tiek šviežių bazilikų ar kitų žolelių po iškepimo.
  • Sūrio kiekį ir priedus galite pritaikyti pagal šeimos skonį – tikrai nesunkiai pritaikysite receptą pagal savo poreikius.
  • Pica bus skaniausia, kai ją valgysite šiltą, tiesiai iš orkaitės.

Pica
Pica

Mano išsaugoti straipsniai