Šis užkandis – greitai paruošiamas, sotus ir puikiai tinkantis tiek prie vakarienės stalo, tiek šventiniam užkandžių stalui. Krabų lazdelės, apkeptos švelnioje tešloje su kiaušiniu ir majonezu, įgauna traškią plutelę ir gardų skonį.
Reikės:
- 200 g krabų lazdelių (atitirpintų, jei šaldytos),
- 2 kiaušinių,
- 2 šaukštų majonezo,
- 2–3 šaukštų miltų,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio pipirų,
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Krabų lazdeles supjaustykite per pusę arba palikite viso ilgio – pagal norimą dydį.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, įmaišykite majonezą, suberkite miltus, druską ir pipirus. Išmaišykite, kol gausite vientisą, tirštą tešlą (panašią į blynelių).
- Kiekvieną krabų lazdelę apvoliokite paruoštoje tešloje.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite apvoliotas lazdeles. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
- Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekimas
- Patiekite dar karštas su česnakiniu padažu, grietine arba jogurtiniu užpilu.
- Puikiai dera su šviežiomis daržovėmis – agurkų ar pomidorų griežinėliais.
