Tai pats minkščiausias ir puriausias kruasanų pyragas. Pagaminsite vos per 10 minučių.
Šį receptą pamačiau pas vieną amerikietę, kuri į pyragą dar dėjo ir džemo, pylė grietinėlės. Jos pyragas buvo sukritęs. Aš pagaminau liesesnę ir puresnę versiją. Vietoj grietinėlės naudojau liesą nekaloringą pudingą, vietoj šilauogių naudojau avietes ir vietoj rikotos tą patį pudingą.
Man jis skaniausias šaltas ir pora valandų pastovėjęs.
N.B. jeigu taupai, nepamiršk, kad vėlai vakare prieš užsidarant parduotuvėms kruasanai parduodami puse kainos.
Kruasanų pyragas su avietėmis ir pudingu
• 4 kruasanai
• pora saujų aviečių (gali naudoti ir becukrį džemą)
• 80 g vanilinio pudingo (tinka rikota ar kreminė varškė)
• 1 šaukštas rudojo cukraus
Kiaušinių plakiniui:
• 3 kiaušiniai
• 210 g vanilinio pudingo
• 50 g pieno
• žiupsnelis druskos
Papuošimui:
- aviečių
- vanilinio pudingo
Jeigu mėgstate saldžiai galite ant viršaus užpilti baltojo šokolado ganašą. Jam reikėtų:
70 g baltojo šokolado + 25 g grietinėlės (jei norite rožinio, galima įpilti sutrintų aviečių sulčių)
Gaminimas
- Riekelėmis supjaustykite kruasanus.
- Į plakimo indą sudėkite kiaušinius, berkite žiupsnelį druskos, sudėkite pudingą(210g), supilkite pieną ir išplakite iki vientisos masės.
- Pusę plakinio supilkite ant kruasanų. Paspauskite, kad kruasanai geriau prisigertų plakinio.
- Ant viršaus išdėliokite aviečių ir 80 g pudingo.
- Dėkite antrą sluoksnį kruasanų ir supilkite likusią pusę kiaušinių plakinio.
- Pyragas nėra labai saldus. Jeigu mėgsti saldžiai, gali prieš dedant antrą sluoksnį kruasanų prie pudingo ir aviečių primėtyti baltojo šokolado gabaliukų
- Kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių, nustatykite kepimo funkciją viršus-apačia, vidurinėje lentynoje.
Papuošimas
Ryte labai skubėjau, todėl kelis pudingo šaukštus sumaišiau su trintomis šviežiomis avietėmis, užpyliau ant pyrago ir ant viršaus uždėjau dar šviežių aviečių.
Jeigu norite saldžiau, ištirpinkite baltąjį šokoladą su grietinėle ir supilkite ant pyrago viršaus.
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt
