Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

Naujametinis receptas: avokadų ir lašišos užkandžiai su citrinos ir žolelių padažu

Naujieji metai – tai laikas ne tik apžvelgti praėjusius metus, bet ir pasitikti ateinančius su naujomis viltimis, gerais norais ir, žinoma, ypatingu maistu. Nors tradicijos ir šventiniai patiekalai dažnai siejami su sunkesniais, gausiais valgiais, šiemet siūlome švęsti šiek tiek lengviau ir sveikiau, tačiau išlaikant šventinį įspūdį.

Avokadų ir lašišos užkandžiai su citrinos ir žolelių padažu

Šie užkandžiai taps ne tik skaniu, bet ir stilingu akcentu jūsų naujametiniame stalo dekore. Avokadas ir lašiša – tai puikūs produktai, kurie yra ne tik maistingi, bet ir suteikia lengvumo jausmą po sunkesnių šventinių patiekalų. Be to, jie pasižymi gaiviais skoniais ir yra paprastai paruošiami, todėl šis receptas puikiai tinka tiek tiems, kurie neturi daug laiko, tiek tiems, kurie mėgsta išbandyti naujus dalykus.

Ingredientai (8 porcijos):

  • 1 avokadas
  • 150 g rūkyto lašišos
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis žolelių (petražolių, krapų ar baziliko)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1/2 puodelio graikų jogurto
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio medaus
  • Keptos graham duonos skiltelės arba traškūs krekeriai

Paruošimas:

  1. Paruoškite avokadą: Perpjaukite avokadą perpus, pašalinkite kauliuką ir išimkite minkštimą. Avokadą susmulkinkite šakute arba naudokite trintuvą, kad gautumėte kremišką masę.
  2. Paruoškite padažą: Į mažą dubenį sudėkite graikų jogurtą, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, medų ir žoleles. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, kol padažas taps vientisas.
  3. Pjaustykite lašišą: Rūkyta lašiša turėtų būti supjaustyta smulkiais gabalėliais ar juostelėmis. Jei norite, ją galite trumpai pakepinti ant labai karštos keptuvės, kad suteiktumėte papildomo skonio.
  4. Sukurkite užkandį: Ant kiekvienos graham duonos skiltelės ar krekerio užtepkite avokadų masės, viršuje dėkite lašišą, kaparėlius ir smulkintą raudonąjį svogūną.
  5. Papuoškite ir patiekite: Užbaikite su žolelių padažu, šviežiais žolelių lapais ir, jei norite, dar šiek tiek citrinos žievelės.

Patiekimo idėja: Šiuos užkandžius galima patiekti ant gražiai paruoštų padėklų, taip sukuriant įspūdingą stalo dekoraciją. Jie ne tik puikiai atrodys, bet ir nustebins svečius savo šviežumu ir elegancija.

Mano išsaugoti straipsniai