Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Prancūziškas majonezas – ajolis

ajoli padazas
Ajoli padažas (nuotr. Shutterstock)

Ajolis – tai klasikinis prancūziškas majonezas su česnaku, kuris idealiai dera prie šviežių daržovių, žuvies ar jūros gėrybių. Švelnus, bet aromatingas padažas ne tik pagardins jūsų patiekalus, bet ir suteiks jiems išskirtinumo.

Ajoliui pagaminti reikės:

  • 1 česnako galvutės
  • apie 20 ml alyvuogių aliejaus (česnakui kepti)
  • 4 kiaušinių trynių
  • 2,5 ml druskos
  • 30 ml citrinos sulčių
  • 500 ml alyvuogių aliejaus
  • 20 ml smulkiai pjaustytų petražolių

Prancūziško majonezo gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Nupjaukite česnako galvutės viršų, užpilkite 20 ml alyvuogių aliejaus, suvyniokite į foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite apie 30 minučių, kol česnakas suminkštės.
  3. Atvėsusį česnaką išspauskite iš skiltelių, įsitikinkite, kad neliko odelių.
  4. Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, suberkite druską, supilkite citrinos sultis ir sudėkite minkštą česnaką.
  5. Plakdami šluotele, lėtai plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Mišinys turėtų sutirštėti ir įgauti majonezo konsistenciją.
  6. Įmaišykite smulkintas petražoles.

Ajolio patiekimas:

Ajolį patiekite su šviežiomis daržovėmis, duona arba kaip padažą prie žuvies patiekalų. Tai paprastas, bet labai elegantiškas priedas, kuris neabejotinai sužavės jūsų svečius.

ajoli padazas
Ajoli padažas (nuotr. Shutterstock)

Ar patiko straipsnis?