Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Pyragas su uogiene: paprastas receptas jaukiems vakarams

Pyragas su uogiene / Shutterstock
Pyragas su uogiene / Shutterstock

Pyragas su uogiene – tai klasikinis kepinys, kuris niekada neišeina iš mados. Jis lengvai paruošiamas, puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek svečiams pavaišinti. Didžiausias šio pyrago privalumas – universalumas. Galite naudoti bet kokią mėgstamą uogienę: aviečių, vyšnių, mėlynių, braškių ar net slyvų. Kiekvieną kartą pyragas įgaus naują skonį.

Reikės:

  • 250 g sviesto arba margarino
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 450 g miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • ~300 g mėgstamos uogienės

Gaminimo eiga:

  1. Tešla. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
  2. Įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Turėtų gautis minkšta, bet nelipni tešla.
  3. Tešlą padalykite į dvi dalis: viena turi būti šiek tiek didesnė.
  4. Didesniąją dalį paskleiskite kepimo formoje, iš anksto išklotoje kepimo popieriumi.
  5. Ant viršaus tolygiai užtepkite pasirinktą uogienę.
  6. Likusią tešlą sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite ant viršaus, kad susidarytų trupinių sluoksnis.
  7. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35–40 min., kol viršus gražiai pagels.
Pyragas su uogiene / Shutterstock
Pyragas su uogiene / Shutterstock

Patiekimas ir idėjos

  • Pyragą galite pabarstyti cukraus pudra.
  • Skani pora – puodelis kavos ar arbatos.
  • Šiltą pyragą galima patiekti su kaušeliu ledų – puikus desertas ypatingoms progoms.

Ar patiko straipsnis?