Pyragas su uogiene – tai klasikinis kepinys, kuris niekada neišeina iš mados. Jis lengvai paruošiamas, puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek svečiams pavaišinti. Didžiausias šio pyrago privalumas – universalumas. Galite naudoti bet kokią mėgstamą uogienę: aviečių, vyšnių, mėlynių, braškių ar net slyvų. Kiekvieną kartą pyragas įgaus naują skonį.
Reikės:
- 250 g sviesto arba margarino
- 200 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 450 g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- ~300 g mėgstamos uogienės
Gaminimo eiga:
- Tešla. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
- Įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Turėtų gautis minkšta, bet nelipni tešla.
- Tešlą padalykite į dvi dalis: viena turi būti šiek tiek didesnė.
- Didesniąją dalį paskleiskite kepimo formoje, iš anksto išklotoje kepimo popieriumi.
- Ant viršaus tolygiai užtepkite pasirinktą uogienę.
- Likusią tešlą sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite ant viršaus, kad susidarytų trupinių sluoksnis.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35–40 min., kol viršus gražiai pagels.

Patiekimas ir idėjos
- Pyragą galite pabarstyti cukraus pudra.
- Skani pora – puodelis kavos ar arbatos.
- Šiltą pyragą galima patiekti su kaušeliu ledų – puikus desertas ypatingoms progoms.