Ši plačiai Lietuvoje auginama daržovė naudojama troškiniams, kepiniams, sriuboms ir net desertams. Šį kartą siūlome išbandyti cukinijų blynus su varške. Šie minkšti, purūs blynai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar sočiai vakarienei....
cukinija
Seniausias
Kai oras šiltyn – ir mūsų patiekalai lengvyn. Tad gamindami pigesnius maltinukus iš cukinijų ir avinžirnių, ilgai neužgaišite, o rezultatu džiaugsis visi valgytojai. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad nors įprasta manyti, kad akims naudingų medžiagų randama tik morkose, cukinijos irgi ypač vertingos dėl karotinoidų, padedančių kuo ilgiau išsaugoti gerą regėjimą arba pristabdyti rimtų akių ligų progres...
Rugsėjis – tai metas, kai dienos tampa trumpesnės, o darbų sąrašas – ilgesnis. Grįžus po darbo ar mokyklos norisi šilto, sotaus, bet greitai paruošiamo maisto.
Jeigu pabodo kasdien virti avižų ar ryžių košes savo mažiesiems, pristatome jums keletą receptų kiek kitokių saldžių košelių. Nebijokite eksperimentuoti ir virti skirtingų kruopų košių vaikams....
Rudenį daržai dažnai lūžta nuo cukinijų derliaus. Tai universali daržovė, kurią galima panaudoti ne tik tradiciniams troškiniams ar sriuboms, bet ir kurti iš jos pačius netikėčiausius patiekalus.
Daugiau jokio turinio