Šviežios cukinijos - sveikas ir lengvai virškinamas produktas. Siūlome pasigaminti keletą patiekalų su jaunomis cukinijomis. Jie nesudėtingi, skanūs, sveiki, puikiai tiks visos šeimos stalui....
Jeigu pabodo kasdien virti avižų ar ryžių košes savo mažiesiems, pristatome jums keletą receptų kiek kitokių saldžių košelių. Nebijokite eksperimentuoti ir virti skirtingų kruopų košių vaikams....
Ši plačiai Lietuvoje auginama daržovė naudojama troškiniams, kepiniams, sriuboms ir net desertams. Šį kartą siūlome išbandyti cukinijų blynus su varške. Šie minkšti, purūs blynai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar sočiai vakarienei....
Šią savaitę tupime namie su sloga. Veikla virtuvėje – puikus būdas išsklaidyti nuobodulį, ne kartą tuo įsitikinau. Tereikia kantrybės, nes visko ir visur būna daug, bet rezultatai džiugina. Ypač pasitenkinimas vaiko veide, kad jis gali PATS!...
Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei....
Kai oras šiltyn – ir mūsų patiekalai lengvyn. Tad gamindami pigesnius maltinukus iš cukinijų ir avinžirnių, ilgai neužgaišite, o rezultatu džiaugsis visi valgytojai. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad nors įprasta manyti, kad akims naudingų medžiagų randama tik morkose, cukinijos irgi ypač vertingos dėl karotinoidų, padedančių kuo ilgiau išsaugoti gerą regėjimą arba pristabdyti rimtų akių ligų progres...
Vidutiniškai papildomas kūdikių primaitinimas prasideda sulaukus pusės metų. Įvedant į mažylio racioną naujų produktų svarbu laikytis kelių taisyklių....
Cukinijų derlius paprastai būna gausus ir šeimininkėms tenka pasukti galvas, kokį patiekalą iš jų pagaminti. Šiandien jūsų dėmesiui siūlome apkepo su cukinijomis receptą....
Trijų vaikučių mamos Saulės cukinijų pyrago receptas nustebins savo paprastumu bei gardumu. Ilgai nedelskite ir išbandykite....
Šį patiekalą gaminusi mama Zita pavadino cukinijų „blyneliais“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena blynus, tačiau tokie nėra....
Cukinija yra puiki daržovė, nes yra neutralaus skonio, tad tinka praturtinti praktiškai bet kokį patiekalą: nuo mėsos iki saldžių kepinių. Tą aš ir darau jų sezono metu....
Tinklaraštininkės mamos Zitos išbandyta mišrainė žiemai – su cukinija ir burokėliais....