Jeigu pabodo kasdien virti avižų ar ryžių košes savo mažiesiems, pristatome jums keletą receptų kiek kitokių saldžių košelių. Nebijokite eksperimentuoti ir virti skirtingų kruopų košių vaikams.
Košė su obuoliu
Reikia:
1 obuolio;
šiek tiek cukraus;
mėgstamų kruopų;
vandens.
Nulupę obuolį supjaustykite, sudėkite į puodą, pabarstykite cukrumi ir įpylę šiek tiek vandens, pavirkite kelias minutes, kol obuolys suminkštės. Sutrinkite iki tyrelės ir pridėkite į mėgstamą kruopų košę. Tiks košę pagardinti ir sviestu.
Cukinijos ir persikų tyrelė
Reikia:
Mažos cukinijos;
Persiko;
žiupsnelio cukraus;
Viską nulupame, supjaustome gabalėliais ir patroškiname. Trintuvu sumalame iki vientisos konsistencijos ir duodame mažyliams.
Košė su persiku
Reikia:
200 ml pieno;
30 g sorų dribsnių;
1 mažo persiko.
Sorų dribsnius užpilti pienu ir 2 minutes pavirti. Persiką nuplovus nulupti, supjaustyti mažais gabaliukais ir sudėti į puodą. Pakaitinti, bet nebeužvirti. Tada viską sutrinti trintuvu ir tyrelę duoti vaikui.
Šalta vaisių tyrelė mažyliui
Reikia:
Dviejų šaukštų varškės;
Dviejų šaukštų natūralaus jogurto;
1 banano;
Gabalėlio meliono.
Visus produktus sudedame į trintuvą ir sumalame iki tyrelės konsistencijos. Duodame ragauti mažyliui.
Košė su kriauše
Reikia:
200 ml pasterizuoto pieno;
10 g sviesto;
Pusės kriaušės;
30 g pilno grūdo (arba speltos) manų kruopų.
Pilno grūdo manų kruopas užpilti 100 ml pienu ir nuolat maišant pavirti 3 minutes. Nuimti košę ir supilti likusį pieną, gerai išmaišyti. Kriaušę nulupti ir sutarkuoti. Sumaišyti su koše, pridėti sviesto ir patiekti.
Košė su melionu
Reikia:
100 ml pieno;
1 valgomasis šaukštas pilno grūdo manų kruopų;
1 šaukštelis sviesto;
1 gabaliukas saldaus meliono.
Manų kruopas kelias minutes pavirti piene. Supjaustyti melioną mažais gabaliukais, pridėti sviesto ir viską sutrinti iki vientisos masės.