Į kokį gydytoją kreiptis dėl išbertos, nuraudusios, šlapiuojančios vaiko odelės. Ir kada pažeista oda - alergijos signalas. Atsakymų tėvai skuba ieškoti internete, na, o mes tiesiai klausiame gydytojų: alergologės klinikinės imunologės Rūtos Dubakienės ir dermatovenerologės Ingos Kisielienės....
maistas
atsitiktinis
Jokių saldumynų, maistas be druskos ir gaminamas specialiai. Tokiomis mitybos taisyklėmis vadovaujasi dainininkė, televizijos laidos „Mes pačios" vedėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė gamindama maistą 2,2 m. dukrai Patricijai. Kaip dukrą maitino kūdikystėje, ką mergaitė mėgsta valgyti dabar ir kokie moters patarimai kitoms jaunoms mamoms, sužinosite perskaitę šį interviu....
Nėštumo metu daugeliui moterų pasikeičia skonio ir uoslės receptoriai: tai, ką iki šiol moteris mėgo valgyti, dabar kelia tik šleikštulį, o ima norėtis to, į anksčiau ji visai nežiūrėjo....
Neabejojama, kad teisinga ir sveika mityba yra vienas iš svarbiausių veiksnių, lemiančių sėkmingą naujagimių adaptaciją bei gerą kūdikių augimą, vystymąsi ir sveikatos būklę....
Su kokiais iššūkiais vaikų organizmas susiduria vasarą? Sertifikuoto mitybos specialisto Gedimino Čižausko patarimai....
Veganizmas tampa vis populiaresnis visame pasaulyje, tačiau kyla diskusijų, ar toks mitybos būdas tinkamas vaikams. Atsisakius visų gyvūninės kilmės produktų, svarbu užtikrinti, kad vaiko organizmas gautų visų reikalingų maistinių medžiagų.
Ne draudimais, ne kritika, ne prievarta ar pagrūmojimu „turi valgyti sveikai", o tik sudarydami tinkamas sąlygas, būdami pavyzdžiu ir mokydami vaikus pasieksime, kad jie valgytų sveikiau....
Įsivaizduokite jokių specialiai ruoštų košių ir lėktuvėlių skraidinimo į burną. Pusės metų sulaukusį bamblį sodinate prie bendro stalo ir leidžiate pačiam pasirinkti, kokio maisto jis norėtų. Su kitokiu papildomu kūdikių maitinimo būdu (angl. baby-led weaning ) pasaulį prieš keletą metų supažindino buvusi akušerė Gill Rapley. Šį metodą išbandžiusiųjų daugėja ir Lietuvoje....
Vienas iš kūdikio brandos etapų – jo pažintis su kietu maistu. Tai reiškia, kad mamos pieną ar pieno mišinį pamažu pakeis įvairiausi maisto produktai....
Vaiko mityba – itin svarbi tema, kelianti tėvams daugybę klausimų. Į dažniausius iš jų padės atsakyti gydytoja dietologė....
Itališkas risotto – tai kreminės konsistencijos ryžių patiekalas, kuris pasižymi sodriu skoniu ir nepriekaištinga tekstūra. Nors jo gamyba reikalauja šiek tiek kantrybės, tinkamai laikantis taisyklių ir naudojant kokybiškus ingredientus, galite pasigaminti autentišką itališką risotto savo namuose.