Humuso receptas atkeliavo iš Jeruzalės. Rašytiniai šaltiniai rodo, kad Egipte jį valgė dar XIII amžiuje. Tradicinis humusas receptas gaminamas iš avinžirnių, sezamų pastos, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, vandens, druskos ir česnako.
Populiariausi
atsitiktinis
Specialistės patarė, kaip saugiai grįžti į sportą po tingios žiemos, kaip tinkamai paruošti kūną didesniam fiziniam krūviui, bei atskleidė, kokios dažniausios klaidos daromos sugrįžus į sportą po ilgesnės pertraukos.
Pradedame ruoštis šventėms, kas kartą dalinsimės Kalėdų receptais. Šį kartą kviečiame prisiminti imbierinius sausainius . Tai vienas iš labiausiai mėgstamų kalėdinių receptų, kuris ne tik užpildo namus nuostabiu prieskonių kvapu, bet ir sukuria šventinę nuotaiką. Šie sausainiai yra lengvai pagaminami ir puikiai tinka dovanoms arba tiesiog šventinei vakarienei su šeima ir draugais.
Paauglystė – sudėtingas vaiko raidos etapas. Maištavimas, savęs pažinimas ir savojo aš paieškos – psichologai šį gyvenimo tarpsnį vadina identiteto krize. Kuo paauglystė ypatinga, kada ji prasideda, kaip ją išgyvena vaikas, ką turi suprasti ir žinoti tėvai? Apie (ne)tobulą paauglystę kalbamės su Vaiko teisų apsaugos tarnybos psichologe Zita Aleksandravičiene....
Trečiąjį sausio pirmadienį, kuris šiemet yra mėnesio 20 d., visame pasaulyje minima liūdniausia metų diena (angl. „Blue Monday“)
Tinginių balandėliai – tokie pat skanūs kaip ir tradiciniai balandėliai. Minkšti, sultingi, tirpstantys burnoje. Tinginio balandėliai pamaitins visus alkanus. Juos apie valandą kepiau orkaitėje. Nežinau kodėl juos taip vadina, bet jų skonis tikrai puikus. Turiu paminėti, kad šis receptas atkeliavo iš Ukrainos.
Rudenį galime vadinti moliūgų sezonu.
Kinų virtuvė garsėja savo subtiliais ir išskirtiniais skoniais, o saldžiarūgšti patiekalai yra vieni iš populiariausių visame pasaulyje. Šis receptas – klasikinė kinų saldžiarūgštė vištiena, kuri nustebins tiek savo skoniu, tiek paprastumu. Vištiena, apvyniota traškioje tešloje ir apipilta skaniu saldžiarūgščiu padažu, puikiai tiks tiek kasdieniam vakarienei, tiek išskirtinei progai.
Cukinijos – tai universalus, lengvas ir sveikas daržovių pasirinkimas, puikiai tinkantis įvairiems patiekalams. Vienas iš paprastų ir skanių būdų mėgautis šiuo švelniu produktu – tai kreminė cukinijų sriuba.
Nemokami muziejai vėl laukia lankytojų kiekvieno mėnesio paskutinį mėnesio sekmadienį. Ar kada susimąstėte, kaip smagu būtų pasinerti į kultūrą ir istoriją, neišleidžiant nei cento? Lietuvoje 2025 metais paskutinį kiekvieno mėnesio sekmadienį lankytojams vėl bus atveriami nemokami muziejai, kviečiantys atrasti turtingą mūsų krašto paveldą.
Balandėliai be mėsos tirpsta burnoje. Jie ne ką prastesnio skonio nei tradiciniai. Puiki alternatyva tiems, kurie atsisakė gyvulinio maisto kai norite gardžiai ir sočiai pavalgyti.
Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, gimdos kaklelio vėžys yra ketvirtas pagal dažnumą onkologinis susirgimas tarp bet kurio amžiaus moterų.