Varškėtukai - bene mėgstamiausias vaikučių patiekalas. Štai puikus receptas, kuris paįvairins jūsų nuolat gaminamus varškėtukus....
receptai
Kiaušinyje išsivolioję prancūziški skrebučiai, jautienos ir cukinijų pasimatymas kebabinėje, sriuba, kurioje morka kutena moliūgą, pyragu tapti svajojantis obuolių ir varškės apkepas. Norite dar daugiau netikėtumų virtuvėje? Tuomet griebkite knygą „Kakė Makė. Receptai“ ir stačia galva nerkite į maisto įdomybių kelionę, kurią kartu su Kake Make sugalvojo mitybos specialistė, tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė Indrė Trusovė bei maisto entuziastė, tinklara...
Kiaušiniuose yra lengvai pasisavinamų baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų, mineralinių ir kitų maistinių medžiagų. Tiesa, maistinė kiaušinių vertė priklauso nuo baltymo ir trynio cheminės sudėties, kurią lemia vištos veislė, lesalas, laikymo būdas ir metų laikas. Vaikams galima duoti kietai virto kiaušinio, tad virkite juos ne mažiau nei 10 minučių....
Ankstyvi pusryčiai, mokykla, treniruotės, pamokų ruoša – intensyvus ritmas keičia dienos įpročius, pietums lieka vis mažiau laiko. Tiesa, kol vaikas darželyje – tėveliams nerimauti nėra ko, bet auginantys vyresniuosius dažnai susiduria su nemenkais iššūkiais....
Motinystė ne tik pareikalauja daug jėgų ir kantrybės, tačiau ir įkvepia naujiems iššūkiams. Šią tiesą patvirtina ir kaunietės Linos istorija - besilaukdama antrojo vaikučio Lina Mankė nepabijojo naujo iššūkio ir sukūrė šeimyninį verslą. Kuris kvepia aguonomis ir šokoladu. Susipažinkime su veiklia jauna mama, kuri šiuo metu sūpuoja naujagimį....
Kol mes tingiai krapštomės saulės įkaitintose savo namų virtuvėse ir šaldytuvuose, ieškodamos, iš ko pagaminti savaitgalio pusryčius (kiaušinienė, košė, karšti sumuštiniai?), trijų vaikų – 13 m. Vinco, 10 m. Jurgio, 2 m. Marcelės mama, knygos „Natūralus rauginimas“ autorė Ieva Šidlaitė, pasiima bliūdą šaltienos ir eina į mišką rinkti šakų, žievių, spyglių, medžio grybų (kempinių), garšvų, dilgėlių ir įvairių kitokių augalų, o grįžusi paleidži...
Makaronai dažnas maistas kiekvienoje šeimoje. Šiandien renkantis makaronus populiarus terminas yra visų grūdo dalių makaronai (ang. whole grain), tačiau mažai kas žino, kad jie gali būti pagaminti iš skirtingų kviečių rūšių, todėl ir jų maistinė vertė skiriasi. Jūsų dėmesiui, mitybos specialistės patarimai, kaip išsirinkti geriausią produktą....
Šiandien vaikų pamėgtasis Gustavas iš LRT laidos vaikams "Gustavo enciklopedija" pristatė naujieną, kuri nudžiugins jo gerbėjus....
Kviečiame dalyvauti naujame konkurse, kurio tikslas – pakviesti šeimas skirti daugiau dėmesio vaikų mitybai. Ką pusryčiams valgo jūsų atžala? Kokių užkandžių paruošiate jam į mokyklą ar darželį?...
Ką reikia žinoti apie maistinguosius grikius ir, kokių gardžių patiekalų panaudojant juos galime pasiūlyti vaikams....
Kaip pasigaminti ne tik kažką gardaus, bet ir palankaus sveikatai? Kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson pataria – „paslėpkite“ daržoves kepiniuose! Manėte, kad burokėliai, morkos, cukinijos, kalafiorai ar saldžiosios bulvės puikiai dera tik salotose? O kaip jums pasiūlymas – daržovės desertui? Pabandykite daržoves integruoti keksiukuose, kurie patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Daržovės kepinius suminkština, suteikia natūralaus saldumo, daugiau spalvų, o svarbi...
Šis keksas tikrai išsiskirs iš visų kada nors gamintų! Jis iškepa minkštutis lyg pūrus debesėlis. Keksas yra maloniai drėgnas su varške ir švelnia serbentų rūgštele. Rekomenduojama gaminti su raudonaisiais serbentais, tačiau tikrai tiks ir juodieji!