Su antsvorio ir nutukimo problema Lietuvoje kasmet vis dažniau susiduria ne tik suaugusieji, bet ir vaikai....
Pienas – nuo vaikystės kiekvienam puikiai pažįstamas maisto produktas. Jame apstu įvairių naudingų medžiagų, kurios ypač svarbios greitai augantiems mažyliams. Kaip teigia vaikų gastroenterologas profesorius Vaidotas Urbonas, pieno produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis, todėl svarbu žinoti, kada geriausia šiuos gaminius įtraukti į vaiko valgiaraštį....
Lauke gaminamas maistas suburia ir suartina, todėl šiltuoju metų sezonu daugelis mėgaujasi būtent grilio patiekalais. Šašlykai, kepsneliai, mėsainiai ar dešrainiai – ką mėgstamiausio pačirškinti kepsninėje randa daugelis, tarp jų – ir vaikai. Tėvai dažniausiai skyla į dvi stovyklas: mažiesiems leidžiantys mėgautis grilio patiekalais ir manantys, kad jie skirti tik suaugusiems. Vaikų gastroenterologas prof. dr. Vaidotas Urbonas paaiškina, kas iš tikrųjų labiausiai ke...
Mokymasis valgyti savarankiškai yra ypatingai reikšmingas tolimesnei vaiko raidai ir mitybos įpročiams....
Kaip tinkamai ruošti mišinį? Ar karvės, arba ožkos pienas yra tinkamas kūdikiui?...
Kodėl vieno vaiko žarnynas dirba kaip laikrodukas, o kito šlubuoja? Ar tam turi įtakos tėvų veiksmai? Kas nutinka ir dėl kokių priežasčių susijaukia natūrali organizmo mikrobiota?...
Per pastaruosius metus ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų tarpe ženkliai išaugo gastroezofaginio refliukso ligos atvejų....
Kokia mėsa sveikiausia ir turtingiausia vitaminais? Kokią mėsą ruošti kūdikiui? Profesorius Vaidotas Urbonas sako, kad pirmoje vietoje renkantis mėsą turėtų būti ekologiškumas, o antroje - kokio galvijo mėsa valgoma....
Mama Anastasija pasakoja apie savo sūnelį Orestą, kuris nuo mažų dienų buvo daug kam alergiškas. Kaip pasikeitė mažylio mityba ir ką apskritai galima valgyti saugiai, o kur slypi pavojai? Specialistų taip pat teiraujamės apie košių gardinimą prieskoniais, druska, sviestu - ar tai tinka kūdikiams?...
Sumuštiniai su mėsa, sūriu, pyragėliai – mėgstate taip užkandžiauti poilsiaudami prie jūros, ežero, keliaudami automobiliu? Toks maistas, deja, gali ne tik sutrikdyti virškinimą, bet ir sukelti apsinuodijimą, ypač vasaros sezonu. Tad kaip apsisaugoti ir kokiais užkandžiais pasirūpinti ruošiantis iškylai, kad ir vaikų, ir suaugusiųjų skrandžiai būtų ramūs?...