Ledai – neatsiejamas vasaros desertas, tačiau kaip iš gausybės išsirinkti sveikiausius? Ypač, jei juos perkam patiems mažiausiems valgytojams.
Grietininiai arba pieniniai ledai
Jei į ledus dedami tik pieno riebalai ir baltymai, jie vadinami Naminiai ledai per 5 minutes
2. Naminiai ledai iš 1 produkto
3. Jogurto ir sulčių naminiai ledai
Dar 3 idėjos, kaip ledų pasigaminti namuose:
Apelsinų ledai
Reikia: 2 vidutinio dydžio apelsinų.
Išspauskite du apelsinus ir gautas sultis supilkite į specialius ledų gaminimui skirtus indelius. Padėkite sušalti į šaldymo kamerą.
Trintų uogų ledai
Reikia: stiklinės jūsų mėgstamų uogų: gal būti braškės, žemuogės, mėlynės, avietės, šilauogės.
Su plaktuvu ar trintuvu sutrinkite uogas iki vientisos konsistencijos ir supilstykite į ledų gaminimui skirtus indelius. Jeigu uogos labai rūgščios, jas trinant įberkite šaukštelį cukraus.
Jogurto ledai
Reikia: indelio mėgstamo jogurto (gali būti natūralus arba su skoniu).
Jogurtą įėkite į ledams skirtą indelį ir sušaldykite. Kitas būdas: atidarius jogurto indelį, į jį įdėti medinį pagaliuką ir užšaldyti.