Savaitgalio rytas – tai metas, kai galima lėtai atsibusti, pasimėgauti kava ir… pasilepinti ypatingais pusryčiais. Vienas iš populiariausių savaitgalio pusryčių visame pasaulyje – amerikietiški blynai. Purūs, švelnūs, lengvai saldūs ir nuostabiai derantys tiek su klevų sirupu, tiek su vaisiais ar net sūriais priedais.
Kodėl verta rinktis amerikietiškus blynus?
- Jie purūs ir švelnūs – dėl kepimo miltelių bei lengvai suplakto kiaušinio baltymo.
- Reikės paprastų ingredientų, kuriuos dažniausiai jau turite namuose.
- Galite gardinti įvairiais priedais – nuo klevų sirupo iki šokolado drožlių ar šviežių uogų.
- Idealiai tinka šeimos pusryčiams ar net vėlyviems sekmadienio „brunch’ams“.
Klasikinis amerikietiškų blynų receptas
Ingredientai (maždaug 10-12 blynelių):
- 200 g kvietinių miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio sodos
- Žiupsnelis druskos
- 1 kiaušinis
- 250 ml pieno (galite naudoti ir augalinį)
- 2 šaukštai ištirpinto sviesto (arba aliejaus)
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (nebūtina, bet rekomenduojama)

Gaminimo eiga:
- Sumaišykite sausus ingredientus: dideliame dubenyje suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Trynį sumaišykite su pienu, ištirpintu sviestu ir vanile. Baltymą lengvai suplakite atskirai, kol šiek tiek suputos.
- Skystąją dalį supilkite į sausų ingredientų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Tuomet švelniai įmaišykite plaktą baltymą – jis suteiks blynams purumo.
- Kepkite gerai įkaitintoje nelimpančioje keptuvėje, be riebalų arba su trupučiu sviesto. Užpilkite maždaug 2 valgomus šaukštus tešlos vienam blynui. Kepkite, kol viršuje pasirodys burbuliukai (apie 1–2 min.), tuomet apverskite ir kepkite dar 1 minutę.
- Patiekite dar karštus, sluoksniuodami vieną ant kito – kaip tikrame amerikietiškame pusryčių bare!