Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Bulviniai blynai su varške: vaikų mėgstamiausias patiekalas!

Bulviniai blynai
Bulviniai blynai

Bulviniai blynai – klasika, kurią mėgsta daugelis. Tačiau pabandykite juos pagardinti varške – gausite dar sotesnį, švelnesnio skonio patiekalą, tinkantį tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas puikiai subalansuoja bulvių traškumą ir varškės minkštumą.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 6 vidutinės bulvės
  • 200 g varškės (geriausia grūdėtos arba šiek tiek drėgnesnės)
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 nedidelis svogūnas
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas:

  1. Bulvių paruošimas. Bulves nuskuskite, sutarkuokite smulkia tarka. Jei išskiria daug sulčių – šiek tiek jas nusunkite.
  2. Daržovių ir varškės masė. Svogūną smulkiai sutarkuokite ar susmulkinkite. Į bulvių masę įmaišykite varškę, kiaušinį, miltus, druską bei pipirus. Viską gerai išmaišykite.
  3. Formavimas. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Šaukštu dėkite masę ir formuokite blynelius.
  4. Kepimas. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol blynai taps auksinės spalvos ir traškūs.

Patiekimas:

Bulvinius blynus su varške patiekite šiltus. Jie puikiai dera su:

  • grietine arba graikišku jogurtu,
  • šviežiomis krapų ar svogūnų laiškų žolelėmis,
  • rūkyta lašiša ar kepta šonine (jei norisi gurmaniškesnio varianto).
Bulviniai blynai

Ar patiko straipsnis?