Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Trupininis obuolių pyragas su varške – kvapnus rudens skanėstas

Trupininis obuolių pyragas su varške
Trupininis obuolių pyragas su varške

Ruduo – tai metas, kai namus užlieja šviežių obuolių aromatas. Vienas gardžiausių būdų panaudoti obuolių gausą – išsikepti trupininį pyragą su varške. Šis pyragas ypatingas tuo, kad jame dera traškūs trupiniai, lengvai rūgštūs obuoliai ir švelni varškės kremiškumas. Rezultatas – sotus, purus ir kartu gaivus desertas, kuris patiks visai šeimai.

Ingredientai (26 cm formai):

Tešlai / trupiniams:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 150 g cukraus
  • 150 g sviesto (šalto)
  • 1 arbat. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Įdarui:

  • 500 g varškės (galima maišyti su grūdėta)
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 1 arbat. š. vanilinio cukraus
  • 3–4 obuoliai
  • Cinamono pagal skonį
Trupininis obuolių pyragas su varške
Trupininis obuolių pyragas su varške

Paruošimas:

  1. Paruoškite trupinius. Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos suberkite į dubenį. Sudėkite gabaliukais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais arba virtuviniu kombainu sutrinkite iki trupinių konsistencijos.
  2. Varškės įdaras. Varškę ištrinkite, įmaišykite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Masė turi būti vientisa, kremiška.
  3. Obuoliai. Nulupkite ir supjaustykite obuolius plonomis skiltelėmis. Pagal skonį pabarstykite cinamonu.
  4. Formavimas. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Dugną padenkite puse trupinių. Ant viršaus tolygiai paskirstykite varškės masę, tuomet uždėkite obuolių skilteles. Galiausiai užbarstykite likusiais trupiniais.
  5. Kepimas. Pyragą kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min., kol viršus taps auksinės spalvos.
  6. Atvėsinimas. Leiskite pyragui bent 20 min. atvėsti, kad įdaras susistovėtų, tuomet supjaustykite gabalėliais.

Patiekimas:

Šis trupininis pyragas gardus ir šiltas, ir atvėsęs. Patiekdami galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su šaukšteliu grietinės, vanilinių ledų ar plakta grietinėle.

Ar patiko straipsnis?