PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Cukinijų vafliai – traškus ir gardus būdas sunaudoti vasaros derlių

Cukinijų vafliai
Cukinijų vafliai

Vasara – tai metas, kai cukinijų darže dažnai tiek daug, kad ima trūkti idėjų, ką iš jų gaminti. Jei norite ko nors lengvo, greito, gardaus ir dar tinkamo tiek pietums, tiek vakarienei ar net užkandžiui – cukinijų vafliai bus puikus pasirinkimas! Receptu dalinasi Lengva virtuvė.

Šis receptas tiks ir ieškantiems sveikesnių patiekalų alternatyvų, ir tiems, kurie tiesiog nori maloniai nustebinti šeimą ar draugus. O geriausia dalis – ingredientų paprastumas ir galimybė juos pritaikyti pagal turimus produktus.

Cukinijų vafliai
Cukinijų vafliai

Reikės:

  • 350–400 g cukinijų
  • 2 kiaušinių
  • Saujos žalumynų (krapų, svogūnų laiškų, petražolių – tinka ir šaldyti!)
  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 3 valgomųjų šaukštų miltų
  • Pagal skonį: pipirų, česnako granulių, saldžiosios paprikos miltelių
  • Druskos
  • Šlakelio aliejaus (vaflinei patepti)

Gaminimo eiga:

  1. Cukinijas sutarkuokite stambia (burokine) tarka. Pabarstykite trupučiu druskos ir palikite apie 15 minučių pastovėti – taip jos išleis sultis.
  2. Po 15 minučių gerai nuspauskite cukinijas, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio. Tai labai svarbu, kad vafliai būtų traškūs, o ne minkšti ir vandeningi.
  3. Į nuspaustas cukinijas įmuškite kiaušinius, suberkite pasirinktus prieskonius, smulkintus žalumynus, tarkuotą fermentinį sūrį ir miltus. Viską gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę.
  4. Įkaitinkite vaflinę. Pirmą kartą šiek tiek patepkite aliejumi (geriausia – teptuku arba servetėle). Kai vaflinė pakankamai karšta, dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite 4–6 minutes, kol vafliai gražiai apskrus ir lengvai nusiims nuo paviršiaus.

Kaip patiekti?

  • Pasak Lengva virtuvė, patiekti vaflius galite su graikišku jogurtu, česnakiniu padažu ar šviežių daržovių salotomis.
  • Puikiai tinka ir su rukola, avokadu ar keptu kiaušiniu ant viršaus – sočiai ir stilingai!
  • Galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus, tad tai puikus pasirinkimas ir pietų dėžutei.


Įdomūs video:

Mano išsaugoti straipsniai