Purūs kepti varškėčiai tiks pusryčiams, pietums ar tiesiog jei užsinorėsite gardaus ir sotaus deserto. Blynai su varške minkšti ir labai skanūs. Varškėčiai kepti keptuvėje, kitaip vadinami varškėtukai – paruošiami vos per dešimt minučių.
PURŪS KEPTI VARŠKĖČIAI RECEPTAS
Jums reikės:
- 540 g pusriebės varškės (galite naudoti liesą varškę)
- 100 g baltų miltų (aš naudoju ekologiškus baltus speltos miltus, bet tiks ir kvietiniai)
- 1 kaimiškas kiaušinis
- pusė arbatinio šaukštelio druskos
- 4 šaukštai rudojo cukraus
- Patiekimui – uogų, džemo, cukraus pudros arba cukraus su grietine
- aliejaus kepimui
GAMINIMAS
- Varškę suberkite į dubenį, sudėkite cukrų ir druską ir viską gerai pertrinkite šakute.
- Atskirame inde išplakite kiaušinį. Supilkite į varškės dubenį, viską išmaišykite.
- Pamažu maišant berkite miltus kol išmaišysite iki vientisos masės.
Kepkite ant vidutinės kaitros kol gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamiausiais priedais. Ant viršaus pabarstykite vanilinio cukraus ar tiesiog cukraus pudros. Skanaus!
Šaltinis: www.maistoantstalo.lt