Šios virtų burokėlių salotos su pupelėmis – žemaitiškas patiekalas. Jų receptas atkeliavo iš Plungės. Šios salotos su pupelėmis tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, ar tradiciniam šventiniam lietuviškam stalui.
Burokėlių salotos su pupelėmis
- 700 g virtų burokėlių
- 300 g virtų pupelių
- nerafinuoto augalinio aliejaus
- obuolių sulčių
- 2-3 šaukštai obuolių acto (pagal skonį)
- 3 raudonieji svogūnai
- juodieji pipirai,
- lauro lapai
- druska pagal skonį
Kaip gaminamos virtų burokėlių salotos
- Pupeles užmerkti nakčiai vandenyje. Ryte nupilkite vandenį ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Turėkite omenyje, kad išvirus pupelių svoris padvigubėja. Virti reikia apie 150 g sausų pupelių.
- Burokėlius išvirkite ir nulupkite, supjaustykite kubeliais.
- Svogūnus supjaustykite smulkiai. Sudėkite prieskonius.
- Į didelį dubenį sudėkite supjaustytus burokėlius, išvirtas pupeles, smulkiai sukapotus svogūnus, užpilkite šiek tiek aliejaus, acto obuolių sulčių, pabarstykite juodųjų pipirų ir pasūdykite pagal skonį.
- Viską gerai išmaišykite.
Burokėlių salotos su pupelėmis – patiekimas
Patiekite salotų lėkštėje su juoda duona. Papuoškite žalumynais. Jeigu Jums nepatinka svogūnų aitrumas, juos pakepinkite. Skonis gaunasi švelniai saldžiarūgštis. Jeigu norisi galima dėti majonezo. Galima patiekti ar sumaišyti su silke.
Skanaus!
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt