53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
2 patiekalai iš avižų: ne tik sveika

2 patiekalai iš avižų: ne tik sveika, bet ir skanu

Avižos – sveikas ir naudingas maisto produktas vaikams. Jų nauda didesnė, kuo avižų kruopos yra mažiau apdirbtos. Šįkart jūsų dėmesiui – 2 patiekalų su avižomis receptai jūsų mažiesiems.

Blynai iš avižų miltų

Reikia:

  • 300 gramų avižinių miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 250 ml pieno;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelio cukraus.

Gaminimas:

Nedideliame inde išplakite kiaušinius su cukrumi. Supilkite pieną. Miltus sumaišykite su kepimo mileliais ir pamažu pilkite į masę vis pamaišydami. Pabaigoje įdėkite šaukštą aliejaus. Kepkite keptuvėje kaip įprastus blynus. Patiekite juos su šviežiomis uogomis, jogurtu ar kitu mėgstamu pagardu.

Pastaba:

Jeigu neturite nusipirkę avižinių miltų, galite jų pasigaminti namuose: tiesiog sutrinkite trintuvu (ar kavamale) sausus avižinius dribsnius.

Vida Press

Avižiniai sausainiai vaikams

Reikia:

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių;
  • 1 banano;
  • 0,5 stiklinės razinų;
  • 60 gramų kokoso drožlių;
  • 1 kiaušinio baltymo;
  • Medaus pagal skonį.

Gaminimas:

Trintuvu sutrinkite bananą su baltymu.

Kitame inde sudėkite visus sausus produktus.

Sumaišykite juos su banano ir baltymo mase.

Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuokite sausainius.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių arba tiek, kad matysite, jog jie gražiai pagelto.

Vida Press

Mano išsaugoti straipsniai