Namuose gaminti šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu kuo puikiausiai jaučiasi tiek saldžių vaišių, tiek valgomos dovanos vaidmenyje. Sušokę į dailią dėžutę, kaspinėliu perrišti jie ne vieną smagurį maloniai nustebins. Pavojingai skanūs ir greitai pagaminami – ko daugiau reikia?
Greiti šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu
Formelių, saldainiams pagaminti reikia formelių! Bet šiandien su jomis jokios bėdos – tuose pačiuose prekybos centruose netrūksta silikoninių formelių saldainiams, tinka ir silikoninės formelės ledukams, dar vienas variantas – mini keksiukų kepimo forma, tik į ją tiesiai šokolado nepilkite, išklokite specialiais popierėliais.
Ir dar – šokoladą saldainiams naudokime kuo kokybiškesnį – šokoladas kepiniams šiuo atveju nepageidautinas. Eime gaminti!
TAIP PAT SKAITYKITE:
Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš švenčių stalą ir tinka dovanai
Vaizdo įrašas apie tai, kaip iš tiesų atrodo Kalėdos, kai namuose yra mažų vaikų
27 saldainiams reikės:
50 g balto šokolado;
90 ml žemės riešutų sviesto;
200 g juodo arba pieniško šokolado (tinka ir akytas);
saujos nesūdytų, sutrupintų žemės riešutų (nebūtinai).
Gaminame šokoladinius saldainius su žemės riešutų sviestu:
1. Garuose ištirpiname baltą šokoladą kartu su žemės riešutų sviestu – didesnį puodą su vandeniu užkaičiame ant ugnies, ant jo dedame mažesnį indą su šokoladu ir riešutų sviestu – taip, kad mažesnio indo dugnas nesiliestų su didesniame puode esančiu vandeniu, bet nuo jo kaistų. Sumaišome ir atidedame į šoną, kad kiek atvėstų – nesibaiminame, ši skani masė greitai nesustings.
2. Tuo tarpu tokiu pačiu būdu – ant garų, retkarčiais pamaišydami ištirpiname juodąjį arba pienišką šokoladą.
3. Dabar arbatiniu šaukšteliu sluoksniuosime saldainius į formeles – pradėsime ir baigsime šokolado sluoksniais, į vidurį dėsime žemės riešutų ir baltojo šokolado sluoksnį. Visi sluoksniai turės būti daugmaž vienodo dydžio, pavyzdžiui, mano formelėse telpa 3 sluoksniai po arbatinį šaukštelį.
Dėmesio! Sudėjus 2 pirmuosius sluoksnius – šokolado ir žemės riešutų, saldainius įdėkime 2-3 min. į šaldiklį – tai padaryti nebūtina, bet taip suformuosite dailesnius saldainukus. Ant pašaldytų 2 pirmųjų sluoksnių dedame trečiąjį sluoksnį – šokolado. Jei mūsų saldainių paradinė pusė yra ant dugno (taip dažniausiai sugalvotos silikoninės formelės saldainiams), su saldainukais nieko daugiau nebedarome – dedame į šaldiklį ir paliekame 15 min. kad visiškai sustingtų.
Jei saldainių paradinė pusė viršuje – ją apibarstome žemės riešutų trupiniais ir tik tada dedame į šaldiklį. Prieš patiekdami, šokoladinius saldainius su žemės riešutų sviestu atšildome iki kambario temperatūros.