Edita atsiuntė keletą savo vaikų mėgstamų desertų. Nekepti morkų skanėstai – originalus, sveikas ir greitai pagaminamas patiekaliukas.
Reikia:
200 g morkų tarkių (naudojau tuos, kurie lieka po morkų sulčių spaudimo paprasta sulčiaspaude);
200 g sezamo sėklų;
6 – 8 v. š. auksaspalvio sirupo (Dan Sukker);
4 v. š. graikiškų riešutų aliejaus.
Gaminimo eiga:
Visus patiekalui reikalingus produktus, t.y., morkų tarkius, kurie lieka po sulčių spaudimo paprasta sulčiaspaude, sezamo sėklas, auksaspalvį sirupą sudedame į indą ir išmaišome iki tokios kibios masės, tuomet masę dedame į nedideles silikonines formeles kepimui (naudojau zuikučių, antyčių ir kiaušinių formeles), tačiau nieko nekepame, o tik porą valandų atšaldome šaldytuve, kuomet skanėstai jau lengvai išsiims iš formelių.
Sveika ir skanu!
Tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems!
Edita A.