Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Orkaitėje kepti varškėtukai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Šį kartą dalinuosi puikiu varškėčių receptu, kurį kažkada radusi internete užsirašiau į savo užrašų knygelę ir tik šiandien sugebėjau išbandyti. Mano maisto kritikas įvertino puikiai.

Šis receptas turėtų patikti tiems, kas nenori stovėti prie viryklės.

Sudėtis:

400 gramų varškės,

2 kiaušiniai,

300 gramų miltų,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

2 šaukštai cukraus,

žiupsnelis druskos,

džiūvėsėlių apvoliojimui.

Gaminimas:

Varškę sumaišome su kiaušiniais, cukrumi. Beriame miltus, kepimo miltelius ir druską. Išminkome masę.

Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus ir apvoliojame džiūvėsėliuose.

Dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir šiek tiek rutuliukus paspaudžiame.

Kepame apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Valgome su grietine arba uogiene.

Mano išsaugoti straipsniai